Революционен 3D принтер ще прави шоколад

3D Systems прави революция в 3D технологиите

22.01.2014

Привържениците на сладките изкушения ще бъдат много доволни от следващата новина. Производителят на шоколад, „Hershey“ се съюзява с компанията 3D Systems в стремежа си да създадат 3D принтер, който ще прави шоколад.

Революционен 3D принтер води до революция 3D технологиите

И двете компании виждат начинанието, като възможност за напредък. Hersey вярва, че 3D принтерът може да действа, като нова система за доставка на своите продукти, както и 3D Systems се надяват, че това изобретение ще надмине и най-смелите им очаквания и ще доведе до революция в 3D технологиите.

Вижте още: Рисувай във въздуха с 3Doodler

„Независимо дали става дума за създаване на изцяло нова форма на бонбони или разработването на нов начин, за производство, ние прегръщаме тази идея и искаме да поставил началото с новите 3D технологии. Това е начин да продължим да се движим напред и в бъдещето“ – коментира Уилям Папа, който е ръководител на научните изследвания и развитие в Hershey.

3D принтер ще прави шоколад

Компанията 3D Systems създаде 3D принтер за шоколад

3D системите за храна не са ни вече непознати. Компанията демонстрира ChefJet, нов 3D принтер, който отпечатва обекти използващи захар. В една друга статия Ви представихме и Фуудини, който има възможността да принтира малки пици, както и равиоли. Съществуващите вече 3D принтери могат да работят и с шоколад, но те разбира се, се нуждаят от допълнителни части и модификации за работа.

Шоколадовият 3D принтер все още няма обявена дата на излизане, нито пък цена. В процеса на разработване ще стане ясно на потребителите дали ще може да се използва в промишлеността или в домашни условия, като потребителски продукт.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.