4 кампании за гледане

Kолкото и дразнещи и агресивни да са, понякога рекламите могат да са и много забавни

10.10.2013

Ефирът е буквално “залят” от хиляди реклами изскачащи през 10-15 минути. От уеб страниците “скачат” странни неща, предлагащи ни нещо. Рекламни видеа се разпространяват на viral принцип из Интернет пространството. И всичко това, само и само да закупиш даден продукт или услуга. Но колкото и дразнещи и агресивни да са, понякога рекламите могат да са и много забавни и полезни, не само за потребителя, но и за маркетолозите. Васи, от vasvalch.com, ни е подбрала някои интересни рекламни видеа, на които е попаднала миналата седмица.

Вижте 4 кампании за гледане, които си заслужават отделеното време

Milka: нежна вендинг машина

Интересните идеи не винаги изискват голям бюджет, за да предадат послание до много хора. Една-единствена вендинг машина носи 1 милион гледания в YouTube за Milka Аржентина. Идеята е проста – хората трябва да работят заедно и да се докоснат, за да вземат заветния шоколад. Интересна интерпретация на темата “Осмели се да покажеш нежност”.

Volvo Trucks: мащабен viral

Идеята, че северните народи са едни скучни хора без много въображение явно се приема позитивно от Volvo. Те използват своя директор, който представя тайната съставка на всеки добър viral – кукичката, която да грабне вниманието на зрителя в началото. Е, тук нещата са директни и мащабни:

ABSOLUT: арт-промяна

Алкохолните брандове трябва да продават много повече емоция, отколкото продукт. Това чудесно прави ABSOLUT, които бягат от старата си концепция за абсолютните неща и използват силната идея за трансформацията. Използвайки четирима много различни арт-хора, ABSOLUT създават емоция:

Coca-Cola:мобилен парк

Coca-Cola често изненадват приятно с нестандартни идеи, а в началото на сивата есен концепцията за мобилния парк ми идва много добре. Идеята е проста, но ефективна – какво се случва, ако в сивия град има малко повече цвят? Очевидно, хората са готови да си събуят обувките.

Източник: vasvalch.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.