4 от най-добрите дестинации за кулинарните ценители

24.11.2016

С развитието на технологиите се появяват нови и нови вкусове, които ни показват една съвсем непозната храна. Колкото и много да обичаме традиционната кухня, не е лошо понякога и да се предизвикваме с нови вкусове.

Ние, хората, обичаме фини деликатеси, странни риби, смешни зеленчуци, както и нови преживявания. Обичаме и да научаваме повече за различни култури, да ги разбираме чрез храната им.

4 от най-добрите дестинации за кулинарните ценители

Различните страни притежават различен кулинарен чар. А с напредъка на социалните медии определено доста снимки и материали виждаме със снимки на храна от целия свят. И всички изглеждат така изкусително, че ни се приисква да тръгнем към тази вкусна дестинация.

Във всяка една страна можете да намерите уникални вкусове, така че където и да попаднете задължително хапвайте локални храни. И макар изборът да е труден, ще ви предложа кратък списък с 4 от най-добрите кулинарни дестинации.

4.. Филипини, земя на уникалността

Филипините е една от азиатските страни, която съчетава азиатската и европейската култури в едно. Филипините са били колонизирани от португалците и от тях са адаптирали част от културата и храната. Това е една страна, пълна с интересни хора, невероятен език, както и вкусна храна.

Един от най-известните и странни деликатеси е Balut. Това е патешко яйце с наполовина оформено в него пиленце, което има вече хрущял, клюн, дори и оперение. Смята се, че такава храна благоприятно влияе на мъжете, по-точно на тяхната потентност.

3.. Италия, където се срещат виното и храната

Навсякъде по света, Италия е известна с хубавото си вино, невероятното сирене и своите фини аромати. Хората обичат Италия заради красивия език и способността на италианците да превърнат всяко ястие в изкушение за сетивата.

Ако търсите нещо класно опитайте ризото с морски дарове. Най-добрата част на Италия да пробвате това ястие е Сардиния. Там ще можете да се насладите и на най-пресните морски дарове, заедно с красив изглед.

4 от най-добрите дестинации за кулинарните ценители

2.. Япония, една земя, която оценява добрите маниери

Япония е известна с едно много специално свое ястие, покорило цял свят и това е сушито. А земята, заобиколена от океана е и един от най-големите производители на прясна риба. Суши е деликатес, който е обичан от хората по целия свят.

Всеки, който обича храната знае какъв е добрият вкус на прясната и вкусна риба. А за да опитате най-добрата риба, трябва определено да посетите Япония.

1.. Бангладеш, земята, където уличната храна през зимата има божествен вкус

Необичайно е да назовем Бангладеш страната, която предлага невероятна храна. Въпреки това, тази земя е пълна с мистерия и любов, които се отразяват и на кулинарията. Оживените улици и невероятните пазари създават една фантастична и различна атмосфера.

Едно интересно типично ястие е „Fuschka“. Представлява чиния пълна с пържени тестени топчета, пълнени със зелени люти чушки и лук, които се потапят в пикентен тамаринд сос. Това ястие може добре да ви „загрее“, поради пиперливия си вкус. Най-доброто нещо, което може да придружава това ястие е чаша “chai”.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.