4 стъпки за величие и добавяне на стойност

Чрез стратегията "Любовен маркетинг"

15.03.2016

Любовният маркетинг се основава на автентичната комуникация, което означава, че трябва да сте искрени в отношенията с клиентите си.

Хората купуват заради емоционалните ползи и този, който им даде най-добрата история печели – това е маркетингът в наши дни.

Вижте още: Стратегията Любовен Маркетинг

Не се страхувайте да споделите визията си за пазара, за продукта и за самите хора. Ако сте искрени с клиентите си ще изградите силна връзка помежду си, ще ги докоснете и те ще станат част от вашата вселена. Продавайте им краен резултат, а не самите стъпки до него. Хората се стремят към резултата, за да решат проблемите си, те нямат време и желание за друго. Не забравяйте, че трябва да им дадете точно това, от което имат нужда.

Няколко лесни стъпки, чрез които ще улесните продажбите си:

 • Намалете трудностите, които изпитват клиентите, когато купуват от вас – дайте им гаранция: ще им върнете парите ако не им хареса продукта/услугата, ще подмените продукта с нов и т.н.
 • Говорете за техните проблеми – покажете им, че ги разбирате;
 • Покажете им, че ви е грижа за тях – не ги оставяйте да купят нещо, ако смятате, че няма да им е от полза;
 • Покажете им как работи продуктът – по този начин ще спечелите доверието им;
4 стъпки за величие и добавяне на стойност

Изградете доверие в клиентите си

Винаги поставяйте клиента в центъра на вашето внимание

 • Започвайте всяко изречение с думата „вие“;
 • Говорете за крайния резултат и чувствата, които вашия продукт ще им донесе;
 • Интересувайте се от интересите на вашите клиенти – от какво имат нужда?
 • Слушайте внимателно клиентите си;

4 стъпки за величие и добавяне на стойност чрез стратегията „Любовен маркетинг“

 1. Представете им най-добрата възможна ситуация, която могат да изживеят чрез вашия продукт/услуга. Накарайте ги да си я представят;
 2. Кажете им какво трябва да направят, за да стигнат до тази перфектна ситуация;
 3. Кажете им защо ще успеят да реализират тази перфектна ситуация с вас. Защо вие сте перфектния човек. Защо вашата компания е правилната. Защо да изберат вас?
 4. Влюбете се в своя перфектен клиент вместо в продукта си – вие служите на тези хора. Вашият бизнес е създаден и съществува заради вашите клиенти.
4 стъпки за величие в маркетинга

Влюбете се в клиента, а не в продукта си!

Гледайте всеки, като клиент, а не като потребител или просто купувач. Възприемайте се като лидер, защото клиентите трябва да бъдат водени. Заемете ясна позиция и заявете вашата гледна точка за пазара и бизнеса си, за това, в което вярвате. Отведете клиента в бъдещето, където всичките му мечти са вече реалност. Не го лъжете, а му покажете ползите и негативите от всяко едно нещо. Бъдете му приятел!

Вижте още: 10 маркетинг ключа за успешен бизнес

Парите са средство, което мери полезността и стойността на това, което вие правите за другите. Имайте по-висша цел от това просто да правите пари.

Чрез стратегията „Любовен маркетинг“ ще имате перфектни резултати и ще сте удовлетворени от това, че сте дали на клиентите си решение на техните проблеми. Помогнали сте им да имат с една идея „по-малко проблеми“, а те от тяхна страна ще ви се отблагодарят с доверие. Доверие, което ще ви помогне да създадете стабилен бизнес.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването