4 събитийни трика

Възползвайте се максимално от възможностите на общуването

15.11.2017

Онлайн контактите са полезни, но нищо не е по-добро от срещата с някого лично. Някои от най-добрите и най-печеливши взаимоотношения идват именно от участията в различни събития.

Независимо дали се наричат summit, boot camp, conference или нещо друго, онлайн събирания на индустрията с личности, със специфични интереси, са безценни, когато става въпрос за изграждането на бизнес.

А ето и няколко трикове, които да използвате, за да умножите възвръщаемостта на инвестициите си за всяко събитие.

4 събитийни трика, които ще ви помогнат максимално да се възползвате от възможностите

1.. Присъединете се и участвайте

Проверете дали има събитие във Facebook, LinkedIn или друго място за онлайн събиране преди конференцията. Присъединете се към онлайн общността и се представете. Започнете да общувате с другите присъстващи. Един добър начин да започнете чат е просто да попитате „Аз съм в индустрията X, някой друг, който да е част тази ниша?“

2.. Излезте навън

Ако принадлежите към други организации, като местни камари, граждански групи или по-големи национални или международни организации, публикувайте в тези групи, за да попитате дали някой ще присъства на определеното събитие. Все ще се намери някой от същия кръг, с който да се запознаете предварително. Дори може да пиете по кафе преди самото събитие, да си поговорите за общите си интереси и нещата, които ви вълнуват относно предстоящото мероприятие.

3.. Влезте в клуба

При резервация на хотел (ако събитието е в друг град), вижте дали можете да резервирате бизнес клас. Това ви дава достъп до бизнес салон, където се предлагат безплатни закуски и 24/7 кафе, но също така това е чудесно място за срещи, събирания и полезни запознанства.

4.. Свържете се незабавно

Сутринта, в която тръгвате обратно за вкъщи, подгответе съобщения до всички, с които сте се запознали, за някои от нещата, за които сте говорили. Независимо дали планирате бъдеща среща, изпращате интро или питате за ресурс, бъдете от малкото хора, които правят това, което са казали и обещали. Не изпращайте тези съобщения точно на деня след събитието. Вместо това, използвайте мейл приложение, с което да настроите съобщението да се изпрати след два дни.

Дайте на новите си връзки шанс да наваксат с работата и да реагират отново на външни съобщения. Тъй като вие също ще се върнете в „реалния свят“, писането и насрочването на съобщенията предварително ще гарантира, че няма да ги забравите.

Преди да присъствате на следващата конференция, създайте си план, за да извлечете максимума от събитието. Срещнете се с нови хора, които в крайна сметка ще станат страхотни връзки за в бъдеще.

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.