Четири урока по лидерство от един мъдър шивач

Тези правила ще ви служат добре в живота

05.01.2015

Във всеки един бизнес има определени правила, които трябва да се спазват, ако желаем да постигнем успехът, за който винаги сме мечтали. Трябва да се стремим да ставаме все по-добри в работата си и да правим нещата все по-добре. Никога не трябва да се задоволяваме с посредственото. Никога не трябва да спираме да се развиваме като личности. Трябва да се стремим да удовлетворяваме нуждите на клиентите си и винаги да комуникираме с тях. По този начин ще разберем какво мислят за нас и какви са техните желания. Ще разберем от какво имат нужда и ще им го дадем, а какъв по-добър начин от това да зарадваме хората, които ни се доверяват всеки ден и държат бизнеса ни жив, когато им дадем това, от което имат нужда?

Представяме ви четири урока по лидерство от един мъдър шивач

Никога не спирайте да се усъвършенствате – старайте се да ставате все по-добри в работата си. Правете нещата все по-добре и никога не се задоволявайте с посредственото. Никога не спирайте да си поставяте нови, по-големи цели в живота.

Наблюдавайте останалите – разговаряйте с хората, с които работите. Разговаряйте и с клиентите ви. Вслушвайте се в тях. Никога не изпускайте бизнеса си от поглед и се доверявайте само на онова, което сте проверили.

Вижте още: Наръчник по величие: 15 стъпки за лично усъвършенстване

Изграждайте взаимоотношения – отнасяйте се с клиентите си с уважение и бъдете наистина добри към хората. Проявявайте разбиране и се справяйте бързо с всички оплаквания. Давайте стойност на хората около Вас.

Адаптирайте се бързо към промените – условията се променят с годините. Конкуренцията нараства бързо. Не позволявайте на несигурността да ви попречи да се адаптирате бързо. Бъдете гъвкави. Бъдете бързи и подвижни.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването