$ 4000 за титаниева четка за зъби?

Колосална сума за една четка

24.10.2014

“Богатите сигурно са полудели” – това беше първата ми мисъл при прочита на заглавие четка за зъби за 4000 долара. Сигурно една голяма част от хората в България карат коли с по-ниска стойност от тази на скъпоценната четка.

$ 4000 за титаниева четка за зъби я превръщат в най-скъпата четка на Земята

Reinast Luxury Toothbrush се търгува за $ 4200 в САЩ и печели приза за най-скъпа четка за зъби на Земята. А дори не е електрическа. Тогава какво и е толкова специалното, че да си заслужи цената? Компанията създател твърди, че нейният дизайн, издръжливост и специалното  антибактериално покритие, което е запазена марка, си заслужават парите.

$ 4000 за титаниева четка за зъби

Титаниевата четка за зъби на Reinast

Това не е обикновена четка, която на 3 месеца да изхвърлите и замените с нова. Reinast Luxury Toothbrush е създадена така, че снопчетата влакънца да могат да се отделят индивидуално от металната основа и да се заменят.

Вижте още: Перфектното облекло за всяко време

Reinast Luxury Toothbrush е най-скъпата четка за зъби в Света

Reinast Luxury Toothbrush

Ексклузивната четка за зъби идва с 3 годишен абонаментен план, който включва получаване на нови четинкоподобни глави на всеки 6 месеца (услугата уж се промотира, като “безплатна”). Но от Forbes излизат с друго твърдение, че предлаганите услуги не само, че не са безплатни, но и излизат доста солено. Абонаментните планове всъщност се тарифират с 400 долара за пет години, 800 долара за седем години или 1600 долара в продължение на 11 години.

$ 4000 за титаниева четка за зъби

Ексклузивната четка за зъби на Reinast

И всичко това за една четка за зъби. Вярно, че устната хигиена е изключително важна, но не и златна все пак.

Вижте още: Умна чаша знае какво пиете

“Видът клиенти, на които смятаме да продаваме са тези с изключително високи приходи.”, главен технологичен директор д-р Djorde Djokovic.

Както за всяко друго нещо, така и за този продукт се намират клиенти, които нямат нищо против да заплатят сумата от 4200 долара за четка за зъби.

Лудост или не, бизнеса си е бизнес и винаги има някоя ниша, която да се обхване. Така, че смело дайте израз на идеите и мечтите си, колкото и безумни да звучат те.

Източник: businessinsider

Снимки: http://www.reinast.com/

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.