5 основни рутини за по-успешен ден

Надяваме се и вие да успеете да намерите нещо полезно в тях

12.05.2015

Както много пъти сме споменавали, когато става въпрос за успех, няма малки и големи проблеми и решения. Всяка частица от деня е важна, защото секундите са градивните частици на успеха. Не пренебрегвайте малките детайли!

Казват, че за успееш трябва да си изградиш добър план и рутина, която да следваш. Е, това не е валидно за всички и не е приложимо във всички области, но със сигурност може да е полезно за много хора. Важното е да открием какво работи добре за нас, а това може да стане единствено, ако опитваме и изпробваме различни неща.

Вижте 5 основни рутини за по-успешен ден, които определено работят добре

Надявам се и вие да успеете да намерите нещо полезно в тях.

1. Бъдете поне 80% позитивни – отношението, което показваме към околните е това, което властва и вътре в нас. Ако позволим на тежкото ежедневие да ни направи силно раздразнителни и негативни, то тогава няма как денят ни да протича по-добре.

Опитайте се, като станете утре да си кажете “Майната му, каквото е такова, днес ще живея щастливо!”. Поздравете колегите с усмивка и приемайте всяка задача спокойно и ведро, дори да е най-тежката и най-гадната. Повярвайте, това ще окаже огромно влияние не само върху деня ви, но и върху целия ви живот!

Вижте още: Мотивация в стил “Мариса Майер”

2. През целия ден си припомняйте своята житейска мисия – припомняйки си, защо правите това, което правите всеки ден може да ви направи много по-продуктивни. Намерете начин да не се отклонявате от пътя към идеалните цели, които гоните. Ако виждате, че в момента не сте там, където сте, знаете решението. Продължете напред и не преставайте да търсите нещата, които ви правят наистина щастливи!

5 основни рутини за по-успешен ден

Снимка: pixabay

3. Фокусирайте се за 45 минути, почивайте 15 минути – ще ви дам един пример защо този модел е успешен. Във Финландия на всеки 45 минути в класната стая, учениците имат 15-минутна почивка. Така нареченият модел 45/15 действа безотказно. Децата вече не се движели, като “зомбирани”, а след всяка почивка влизали в класната стая с позитивната нагласа, че след 45 минути четене и слушане, ще бъдат отново възнаградени с 15 минути за почивка.

4. Задавайте въпроси, за да предизвикате разговор – задаването на въпроси намалява социалната тревожност, защото избягва онези неловки моменти, в които се чудите как да се включите в разговор. Екип от английски изследователи, които са изучавали записите на експертни преговарящи в продължение на много години откриват, че въпросите са една от най-ефективните форми на обединяване на хората в съгласие.

5. Направете пауза, преди да отговаряте – когато сте изправени пред остър стрес, инстинктът ви е да отвърне на удара веднага. Вместо да отговаряте на момента, натиснете “пауза” за няколко минути. Отделете малко време, за да съберете мислите си и чак след като обмислите ситуацията, дайте своя отговор.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.