5 храни, които ще ви накарат да изглеждате по-млади

03.09.2013

5 храни, които ще ви накарат да изглеждате по-младиЕдна от тайните да живеем пълноценно, организма ни да е добре и да имаме хубава кожа е храната, която ядем.

Неправилното хранене е изключително  вредно за организма и предизвиква много възпаления на клетъчно ниво, които не са ни напълно ясни и не винаги ги усещаме.

За да ни помогне да се чувстваме по-млади и по-жизнени дерматологът Николас Перицоне пише книга за това как да се храним правилно,  кои храни ни помагат да изглеждаме по-млади и жизнени.

Възпаленията водят директно до бръчки, увиснала кожа и стареене. Как да предотвратим този процес? Предлагаме Ви няколко храни, които ще Ви помогнат в борбата за  здраве и младост.

308618821. Сладки картофи

Сладките картофи съдържат вещество наречено бета-каротин, което балансира pH на кожата, помага в борбата със сухата кожа, спомага на клетъчния оборот и води до гладка кожа.

 

 

2. Сьомга

Пигментът, който се съдържа в рибата и я прави розова, е вещество, което е враг на свободните радикали, които увреждат ДНК-то и са причина за състаряването на кожата. Едно проучване установява, че яденето на една порция сьомга на всеки 7 дена може да попречи на тези процеси.

3. Домати

Червеният пигмент на плода е мощен антиоксидант, който изгражда щитове на кожата, които я пазят от вредното въздействие на слънцето и играе ролята на слънцезащитен крем, но отвътре навън. За най-добър ефект яжте домашни домати със зехтин.

4. Цитрусови плодове

Витамин C е от съществено значение за изграждането на колаген, жизненоважен компонент за младоликата кожа, която започва да се чупи, когато човек достигне около двадесетте си. Цитруса съдържа биофлавоноиди, които защитават кожата от ултравиолетовите лъчи и я предотвратяват  от клетъчна смърт. Фрешовете са добър начин за натрупвате витамин C в огранизма си.

5. Зеленчуци

Спанак, къдраво зеле и други зеленчуци, съдържат лутеин, който предпазва кожата от слънцето, възпаления и бръчки.

Пазете се от така нареченета бяла храна

Нуждаете се от още една причина, за да се избегнете консумирането на  бял хляб, макаронени изделия, ориз и други рафинирани зърнени продукти?

В кръвта, захарните облигации с протеин създават крайни продукти на гликирането, които причиняват колаген и възпаление, което води до появата на бръчки.

5 храни, които ще ви накарат да изглеждате по-младиЗащо храната е винаги по-добра от хапчета

“Има толкова много фактори в храните, които не са проучени. И е много вероятно те да работят в синхрон и да носят по-голяма полза от това, което можете да намерите в хапчетата.” – Николас Перицоне, дерматолог

 

Алкохолът е от полза

Според Лесли Бауман (дерматолог), червеното вино съдържа щадящ кожата гроздов екстракт от семена и ресвератрол, които са два мощни антиоксиданти, а хмела в бирата, се оказва, че може да предлага и антиоксидантни ползи.

Автор: Иван Караиванов

 

 

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването