5 измислени мита за плосък корем

21.09.2013

Всички ние искаме да имаме секси, плоско коремче, особено лятото. Затова сме готови да работим здраво, за да постигнем целта си. Проблемът обаче е, че много хора влагат напразно усилия, за нещо което не разбират, поради простата причина, че имат неясно дадена информация. Списание VIP, Ви представя 5 мита, на които не трябва да вярвате за плосък корем.

Допълнителни коремни преси за плосък корем

Екстра коремните преси няма да доведат до стегнати коремни мускули. Истината е, че всеки има, коремни мускули. Те просто остават скрити под дебел слой мазнина върху стомаха. Ако искате по-тонизиран поглед, трябва да се съсредоточи върху изгарянето на слоя от мазнина, която покрива корема. Ключът е да не се обсебите от коремните преси, а да се съсредоточите върху изгарянето на мазнината отгоре, чрез кардио упражнения.

 

Гладуване за получаване на плосък корем.

От време на време си мислите, че с гладуването получавате плосък корем, и че това е единственият начин, за да го постигнете. Гладът сам по себе си е не само неефектвен начин за отслабване, но и опасен за цялото ви благополучие. Може да си мислите, че сериозното намалявате на калориите може да доведе до по-добри и бързи резултати, но уви това не е така. Важно е да се разбере, че човешкото тяло е сложно. В резултат на глада, може да нарушите метаболизма на тялото си. Това само ще забави резултатите. Важно е да не умирате от глад, а да се хранете през определени интервали от време и здравословно. Яденето на по-малки порции може да бъде ключът към загуба на тегло, но сам по себе си гладът не е.

5 измислени мита за плосък корем

Хапчета за отслабване и добавките

Е, хапчетата за отслабване и хранителните добавки могат да бъдат доста съблазнителни. Има много хапчета и хранителни добавки, които претендират да ви дадат плосък корем. Въпреки това, не трябва да се връзвате на този стар трик, тъй като няма “магически хапчета” на разположение на пазара. В действителност, хапчета за отслабване и хранителни добавки са по-склонни да олекотят портфейла ви, отколкото да покажат някакъв резултат. Вместо да се глътнете едно хапче, по-добре отидете в залата и наблегнете на упражненията.

Опаковани диетични продукти за по-добри резултати

Има много пакетирани храни, които се считат за магическо средство за отслабване и стягане на корема. Обикновено, такива опакованите продукти са с високо съдържание на рафинирана захар. Има и някои изкуствени съставки, които тялото ви наистина не се нуждае. Някои съставки в пакетираните храни не водят до загуба на тегло. В действителност, те могат да имат високо съдържание на калории. Трябва да се опитате да се избегнете пакетираните храни и да се придържате към питателна храна. Пълнозърнестите храни може да бъдат добър избор.

Избягвайте въглехидрати за хлътнало коремче

Много идеи и заблуди ви карат да мислите, че въглехидратите са вредни за вашето здраве. Въпреки това, ако сте един от хората, които вярват в това наистина е доста жалко. Както бе споменато по-рано, важно е да се избегне пакетираната храна и да оставите в менюто си овесените ядки, пълнозърнестите храни и кафевия ориз. С други думи, трябва да се придържате към здравословни въглехидрати, а не да ги откажете.

 

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.