Пет причини да тренираме сутрин

И пет вкусни предложения за нискокалорична закуска

18.07.2015

Сигурно сте чели доста по темата и мислите, че няма какво ново да научите. Може би да, може би не. Това не е поредната скучна и дълга фитнес статия, обясняваща подробно какво, как и защо. Този материал е леко и приятно четиво, което предлага синтезирана и лека информация, подготвена от Деси Георгиева – Business Fitness Varna.

Вижте пет причини да тренираме сутрин и пет вкусни предложения за нискокалорична закуска

1. Изграждаш дисциплина и самоконтрол – тренировката ти влиза в графата с приоритети и ако си достатъчно мотивиран да постигнеш целите си, ще се наложи да си спестиш поне час сън или да балансираш чрез ранно лягане вечер.

2. Нови здравословни навици – ако до момента си пропускал закуската, то със сигурност с влизането в тренировъчен режим, ще започнеш да приготвяш своята закуска с удоволствие! По този начин се регулира и апетита!

Пет причини да тренираме сутрин

Здравословен сандвич

3. Горим повече – не е тайна, че сутрешните тренировки засилват метаболизма и по този начин горим повече мазнини. Фактор е и силното влияние на кортизола или наричан още „хормон на стреса“, който мобилизира мазнините от мастните клетки и е в своя пиков момент около 8:00 – 9:00 часа сутринта.

4. Стартираш деня си с грижа за своето тяло – сутрин сте заредени с енергия и ще можете много по–лесно да се съсредоточите върху тренировката и правилната техника на изпълнение.

5. Когато ставането рано е трудно – замени застояването с чаша кафе пред компютъра с домашна тренировка!

Здравословната закуска е ключов фактор за постигането на целите. Като не забравяте и задължителното сутрешно хидратиране на тялото и препоръчителната чаша вода след събуждане. Пълноценната закуска зависи основно от вашите поставени цели и тип тренировка.

Вижте пет причини да тренираме сутрин

Корни закуска

Ако имате за цел да намалите теглото и да стопите излишните мастни натрупвания, ето пет предложения за здравословна закуска:

1. Омлет със зеленчуци – сведете консумацията на жълтъци до минимум, добавените зеленчуци са въпрос на вкус, заменете сиренето от познатия омлет с извара и се наслаждавайте на естествения вкус на вашата закуска.

2. Протеинови палачинки – поредното вкусно и здравословно предложение! Вижте рецептата тук ->

3. Смути с кисело мляко и пресни горски плодове

4. Шейк с извара, чия и канела (добавям и вода)

5. Сурови бадеми

А за да бъде сутринта напълно здравословна и ползотворна, не пропускайте да направите лека тренировка. Подходящ комплекс от упражнения, голяма част от които могат да бъдат изпълнявани в домашни условия, може да намерите тук ->

Още здравословни и вкусни рецепти, подходящи сетове от упражнения и всякаква друга интересна информация касаеща добрата форма, може да намерите в раздела Здравословно и на страницата на Business Fitness Varna.