5 супер полезни инструменти за фрийлансъри

Ръководство - част 1

30.08.2015

Фрийлансърството е почти перфектната работа. Казвам “почти”, защото и тази професия, като всички останали си има своите собствени уникални предизвикателства. Това, че работиш от вкъщи далеч не означава, че можеш да се мотаеш по цял ден.

Работата на свободна практика може да бъде трудно начинание. Всеки захванал се с това се нуждае от много издръжливост, самодисциплина, както и цялостната способност да работи ефективно по свой вкус. С други думи, трябва да се научите как да останете продуктивни. Ако не сте, вашата кариера ще бъде краткотрайна.

Тук е моментът, в който се намесват някои полезни инструменти!

5 супер полезни инструменти за фрийлансъри – намалете времето за работа с 10% и увеличете продуктивността си с 20%.

1. Toggl

5 супер полезни инструменти за фрийлансъри

Снимка: cloudfront.net

Toggl е инструмент за измерване на времето, което изразходвате по работа за даден проект/клиент. Инсталира се локално и когато го стартирате може да задавате на всеки таймер различно име. Така лесно ще следите часовете, които сте изразходвали за дадената работа и ще може да таксувате коректно времето си.

2. Bidsketch

5 супер полезни инструменти за фрийлансъри - Bidsketch

Снимка: http://inc42.com/

Bidsketch е  най-добрият наличен инструмент в интернет за изготвяне на работно предложение/оферта. С него можете да създавате, редактирате и след това да изпратите оферти и предложения на клиента. Bidsketch също ви уведомява, ако и когато клиентът разгледана вашето предложение.

3. Trello

5 супер полезни инструменти за фрийлансъри - Trello

Снимка: http://www.clear-coat.com/

Trello ви осигурява визуален начин за организиране на различни проекти и отделните задачи към тях. Trello работи, чрез Trello табла, списъци и карти. Можете да добавяте карти на всяка дъска чрез плъзгане и пускане, да редактирате всяка карта поотделно, да добавяте изображения, текст и заедно с клиента да следите и комуникирате работния процес.

Аз лично ползвам този инструмент за голям проект и е доста удобен. Дава обща картина на приключената, настоящата и бъдещата работа по проекта.

4. Grammarly

 инструменти за фрийлансъри - Grammarly

Снимка: http://www.grammarly.com/

Grammarly е  усъвършенстван инструмент за проверка на граматиката на английски език. Не бъркайте инструмента със стандартните spellcheckers, които можете да намерите в Word. Grammarly отива много по-далеч. Програмата проверява каквото и да напишете не само граматически, но и стилово. Действително улавя над 250 видове грешки.

5. Lightshot

 инструменти за фрийлансъри - Lightshot

Снимка: mzstatic.com

Lightshot  работи на Mac и Windows, и е повече от лесен за използване. Той копира функционалните бутони за скрийншот на вашата операционна система ( на Windows т- Screen Print, на Mac –  Command + Shift + 9). Така че, когато натиснете Print Screen, Lightshot ви позволява да изберете областта на която искате скрийншот. След това можете  да поясните нещата със стрелки, граници или текст. Имате възможност да запазите изображението, да го споделите в социалните медии или да го копирате в клипборда.

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.