5 супер свойства на джинджифила

Верен помощник на здравото тяло

29.08.2015

Няма как да не сте чели и/или чували за множеството полезни свойства на това симпатично коренче, наречено джинджифил. Не на всеки е любимо, поради тръпчивия и леко лютивия вкус, но пък е името на доброто здраве си заслужава да подложите вкусовите си рецептори на малко предизвикателство.

5 супер свойства на джинджифила

Джинджифилът има много медицински ползи и е бил използван в продължение на векове в целия свят, като начин за лечение на заболявания от гадене до възпалителни проблеми.

Джинджифълът е полезен за:

1. Кръвообръщението

Съединения намерени в джинджифила, като джинджеролс и зингерон, са известни със способността си да затоплят тялото, подобрявайки по този начин кръвообращението. Аминокиселините в джинджифила също съдействат за повишаване на кръвообращението и намаляват възможността от сърдечно-съдови заболявания.

2. Облекчаване на болката

Джинджерол, ключова съставка съдържаща се в джинджифила, има противовъзпалителни свойства, които помагат да се блокира химичния COX-2 произвеждан в организма, който създава усещането за болка.

Пиенето на чай от джинджифил се препоръчва на хора, страдащи от подагра, остеоартрит и ревматоиден артрит, както и за спортисти след тренировка, за да се предотврати подуване.

5 супер свойства на джинджифила

Снимка: http://backpaintruth.com/

3. Облекчава менструалните спазми

Джинджифилът е известен с това, че е ефективен при лечение на симптомите, свързани с менструацията: спазми, умора и ПМС. Чаят от джиндифил помага за отпускане на мускулите, като по този начин намалява спазмите, свързани с това време на месеца.

4. Бори гаденето и заболявания на храносмилателния тракт

Джинджифилът е може би най-известен със способността си да облекчава гаденето и други стомашни заболявания. Активните свойства, като летливи масла и фенолни съединения, помагат за облекчаване на стомашното неразположение.

5. Засилва имунната система

Джинджифилът съдържа антиоксиданти, които са добре известни със способността си да засилват имунната система. Приемът на джиндифил предотвратява настинки и спомага за по-лесното им преминаване, ако вече сте се разболели.

Има много различни начини да консумирате джинджифил, но чаят е най-ефективен. Въпреки това, се уверете да не пиете повече от три чаши чай от джинджифил на ден, в противен случай може да има неблагоприятен ефект върху тялото ви.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.