5-те най-печеливши индустрии на 2014

Идеи към кои сфери да се насочим за работа и бизнес

16.11.2014

Лека по лека идва краят и на тази година. И както винаги това е времето на равносметка, поглеждаме назад и ревизираме собствените си постижения. А в световен мащаб медиите поглеждат назад за да установят какво е било запомнящо се и значимо.

От престижното издание Inc (inc.com), проучват най-проспериращите бизнеси за 2014-та и ги подреждат по общите им приходи.

5-те най-печеливши индустрии на 2014-та година

1. Здраве

10-те най-печеливши индустрии на 2014

Не е изненадващо, че здравният сектор отново е един от най-преуспяващите за 2014-та година. С 21,80 милиарда щатски долара, тази индустрия е на първо място по отношение на 2013 г., по приходи, с 135 процент тригодишен темп на растеж.

2. ИТ услуги

5-те най-печеливши индустрии IT

ИТ индустрията може и да звучи, като скучно занимание, но не можем да пренебрегнем факта, че е една огромна работна сила в световен мащаб. Три годишният ръст на приходите в индустрията е 122%.

3. Бизнес продукти и услуги 

5-те най-печеливши индустрии на 2014 Бизнес анализи

Индустрията на бизнес продуктите и услугите взима бронзовия медал тази година с комбинирани приходи от $ 18.0 милиарда. Всичко фокусирано върху предприятията е добър залог – фирмите винаги ще се нуждаят от столове, компютри и консумативи.

 4. Енергийната индустрия

5-те най-печеливши индустрии Енергия

Индустрията е нараснала с 168 процента между 2010 г. и 2013 г. и е донесла $ 17,500,000,000 в комбинирани приходи през миналата година. Като зелената енергия продължава пътуването си към масовото въвеждане и приходите в индустрията ще се увеличават.

5. Финансови услуги

5-те най-печеливши индустрии на 2014 Финанси

Всички компании за финансови услуги в класацията на Inc са получили приходи на стойност 112 процента, общо 17.20 милиарда щатски долара. Финансовите услуги за управление на парите и фирмите не само се справят с парите, те са в парите.

Ако все още не сте избрали сферата, в която да стартирате бизнес или да започнете работа, обмислете влизането в горепосочените преуспяващи и най-печеливши индустрии.

Данни: inc.com

Снимки: pixabay.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.