5 уебсайта, които ще ви вдъхновят

Един човек на изкуството може да намери вдъхновение навсякъде, дори в местния парк

13.11.2014

Изкуството има силата да ни накара да мислим по така наречения “think outside the box” начин, кара ни да задаваме въпроси, както и очарова и вдъхновява любопитството ни. Независимо от типа на изкуството, било то с боя, фотография или дизайн, то е нещото, което ни заобикаля всеки ден и ние не можем без него. Ние от Списание VIP намерихме този страхотен списък от 5 уебсайта, които ще ви вдъхновят и ще заредят ума ви в много различни творчески аспекти.

Вижте класацията от 5 уебсайта, които ще ви вдъхновят със сигурност

1. ArtInfo – сайтът съдържа страхотни статии свързани с последните новини за изкуството и културата, подкрепени със страхотни ревюта и събития. ArtInfo е творение на Louise Blouin Media и има разнообразие от секции, съпоставящо сценичното изкуство с визуалното.

Link: http://www.blouinartinfo.com/

2. Deviantart – това е онлайн социална мрежа за хора на изкуството, както и за любителите на изкуството. Сайтът служи като платформа за споделяне на лични творби, както и за качване на ресурси. Без съмнение повечето хора свързани тясно с изкуството се насърчават и мотивират именно в Deviantart,  а някои от тях дори го използват за работно място.

Линк: http://www.deviantart.com/

3. Juxtapoz – Онлайн списание, което обхваща иновативни съвременни художници, изобретателни шоуруми и представя творения на доста смели автори, чиито творения са малко по-различни от традиционно приетите такива. Сайтът е препълнен с нестандартно творчество, и страхотни улични илюстрации. Сайтът разполага с галерия и търсене по изпълнител или тема, което улеснява значително потребителите.

Линк: http://www.juxtapoz.com/

4. Virtual Collection Of Masterpieces (Vcm) – един проект на Asemus – Европейско-азиатска мрежа от музеи, която използва различни шедьоври за насърчаването на взаимното разбирателство и сближаването на хората от Азия с тези от Европа. В сайта може да попаднете на много и различни дефиниции за това, какво представлява един шедьовър. Всеки шедьовър разполага със собствена история, а сайтът предлага секция с клипове на много високо ниво.

Линк: http://masterpieces.asemus.museum/index.nhn

5. Peanutbutterthoughts – онлайн списание, което показва шедьоври от фотографията, движението в нея и дизайна. Всеки ден се добавя ново съдържание, като новодошлите в сайта се приветстват по-много позитивен начин. Сайтът съдържа статии, интервюта и коментари, както и включва елементи, които изследват всичко в експанзивния свят на творчеството.

Линк: http://peanutbutterthoughts.com/

Този списък е върхът на айсберга, но не се колебайте да споделите с нас всеки един друг уеб сайт, който ви вдъхновява. Никога не е късно за втори списък, нали?

Вижте още: Създайте най-добрата възможна уебсайт структура

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването