6 жизненоважни житейски въпроса

От Робин Шарма

10.05.2015

Един от най-бързите и лесни начини да намерите решение на даден проблем или трудност е, като зададете правилния въпрос. Ако се научите да задавате ефективни въпроси, то неизбежно ще стигате до верния отговор. Отговорът, който може да промени много неща свързани с личния и професионалния ви живот. Не подценявайте силата на въпросите. Те имат значение! Всички успели хора в дълбоките води на бизнеса, постигнали забележителни неща, притежават изумителната способност да стигат до правилния отговор в точното време, след като задават ефективно своите въпроси. Онзи въпрос, който ги отвежда бързо до желаното от тях място и им показва, кое е липсващото парче от пъзела.

6 жизненоважни житейски въпроса, на които трябва да си отговорите в най-скоро време

Животът е устроен просто, колкото и нереално да ни звучи. Ако стигнете до правилния въпрос, то той ви позволява да отговорите на цял набор от нови възможности, които бихте пропуснали, ако останете със старото си мислене за нещата.

Вижте още: Житейски уроци от Спондж Боб

В „Наръчник по величие – 2 част“ прочетох една много интересна статия на Робин Шарма, точно за тези „ефективни въпроси“. На всеки свой семинар той споделя шест въпроса на своите клиенти, на които те трябва да отговорят в своите дневници. Ето ги и тях:

6 жизненоважни житейски въпроса

6 жизненоважни житейски въпроса от Робин Шарма

1. Какво е онова единствено нещо, което ако го извърша, би променило фундаментално начина ми на работа и на живот?

2. Какво трябва да се случи от този момент до края на следващите 90 дни, за да почувствам, че това е най-доброто тримесечие от работата и личния ми живот?

3. На кого трябва да покажа, че го ценя?

4. Какво искам да променя на професионално и лично ниво?

5. За какво трябва да бъда благодарен, за което в настоящия момент не изпитвам благодарност?

6. Как искам да бъда споменаван на партито по случай пенсионирането ми?

Отговорете на тези шест жизненоважни въпроса и вижте какво ще стане. Определено денят ви ще се превърне в необикновен.

„Ако всеки беше доволен от себе си, нямаше да има герои“ – Марк Твен

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването