6 начина да накарате хората да ви харесват

Дейл Карнеги

21.12.2015

Ако случайно сте попадали на книгата „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ на Дейл Карнеги, сигурно сте наясно с тези принципи. А ако не сте я чели, горещо ви препоръчвам да го направите. Първото издание е от далечната 1936 г., но всички принципи са толкова актуални и до днес, макар и примерите с известни за времето си личности, да ни звучат доста отдалечено.

Ето какво споделя г-н Карнеги относно 6 начина да накарате хората да ви харесват.

В книгата „Как да печелим приятели и да влияем на другите“, авторът спомена кой е най-добрият учител по приятелство – четириног, любвеобилен и толкова непринуден, кучето (най-добрият приятел на човека). Защо мислите, че най-ценните уроци по взаимоотношения могат да бъдат научени от животните и най-вече от кучетата? Тези създания без да са учили психология знаят толкова много за това как бързо да спечелят истински приятели. Това постигат благодарение на заинтересоваността си от хората и опитите да ги направят по-щастливи. Ако някога сте имали куче, знаете че дори да сте имали ужасно тежък ден, когато това симпатично животинче ви посрещне с искрена радост, няма как да не ви стане по-добре.

1.. Проявявайте искрен интерес към другите.

Действията говорят повече от думите, а усмивката казва колко приятно ни е да общуваме с даден човек. Ето защо кучетата са толкова обичани животни. Те са толкова щастливи, че ни виждат, че няма как да не за заредим с част от техния ентусиазъм.

2.. Усмихвайте се.

Няма толкова думи, които могат да изкажат това, което една усмихва носи смислово. Това е най-могъщото оръжие и най-добрият ви аксесоар за всеки разговор. Ако усмихването стане част от ежедневието ви, ще усетите как малко по малко всеки ще става по-слънчев и приятен.

3.. Помнете, че името на човека е за него е най-сладкото и най-важното съчетание от звуци във всеки език.

Каква е тайната, ключът на успешния разговор? ”В успешния делови разговор няма нищо загадъчно … Изключителното внимание към човека, който ви говори, е много важно. Няма по-голямо ласкателство от това.” А това да запомните името на човека, с който се запознавате и общувате, е изключителна проява на уважение.

4.. Бъдете добър слушател. Насърчавайте другите да говорят за себе си.

Запомнете едно – всеки се интересува най-много от себе си и собствените си грижи. Можете да бъдете най-добрият събеседник, ако сте най-добрият слушател. Хората обичат другите да се интересуват от тях и да могат свободно да изкажат мислите и вълненията си.

5.. Говорете за онова, което интересува другия.

Ако започнете разговор с човек, който си няма никаква идея от лодки, но вас тази тема много ви вълнува, комуникацията е обречена на провал. Запомнете добре – другите не ги е грижа какво вас ви вълнува, всеки се интересува от своите си неща.

6 начина да накарате хората да ви харесват

Искреният интерес към другите е ключът към по-добър свят

6.. Накарайте другия да се чувства значим и ценен.

Няма човек, който да не обича да го ласкаят. И не просто плоски и неискрени похвали. Искреният интерес и признание, може да ви спечели изключително много приятели и партньори и може да ви отвори всяка врата.

Дано да сме успели поне малко да предизвикаме интереса ви да прочете и усвоите всички полезни и приложими принципи от книгата „Как да печелим приятели и да влияем на другите“.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.