6 начина да започнете деня си по-добре

Промени в сутрешната рутина, които ще преобразят целия ви ден

09.11.2014

Първите няколко минути след като се събудите са най-важните моменти от целия ви ден. Ако дадете добър и позитивен тон, ще бъдете производителни и позитивни, затова използвайте това време за вдъхновение. Не позволявайте на звука на гърмящата аларма да развали настроението ви в първите няколко минути на новия ден, а използвайте тези мигове за мотивация и начертаване на бърз план на деня. Нали знаете какво казват старите хора: „както започне деня ви, така ще ви върви цял ден.“
Едно от нещата, които може да направите, за да започвате деня си позитивно е да изберете правилната мелодия на алармата си. Някоя песен, която ви кара да се усмихвате, а не някой хеви метъл, който ще събуди агресията във Вас.

Представяме ви 6 начина да започнете деня си по-добре

1. Не правете нищо през първите 15 минути, когато се събудите – не правете нищо друго в първите минути след като се събудите, освен да изключите алармата си. Не се изкушавайте да проверявате електронната си поща или социалните мрежи. През целия ви ден ще бъдете завладени от технологиите и иновациите, така че си дайте почивка поне през първите минути на новия ден. Оставете малко време само за себе си и за вашите мисли, преди да започнете да правите каквото и да е било.

morning-habits

2. Заменете кафето с чаша вода с лимони – хладката вода с пресен лимон има множество предимства и е перфектен начин да започнете деня. Помага на метаболизма ви да изгаря повече вредни мазнини. Тя запазва мускулите ви, почиства устата и гърлото от бактерии, които са се образували докато спим и дава тласък на енергията в тялото ни. Изчакайте поне 30 минути преди да си измиете зъбите, след консумацията на вода с лимони. Колкото и да сте зависими към кофеина, можете да стиснете зъби и да започнете деня си по-здравословно отколкото обичайното.

Вижте още: Чаша вода с лимон вместо сутрешното кафе

3. Станете от леглото правилно – има безброй нездравословни начина, по които може да станем от леглото, но само един, който е най-добър: обърнете се на дясно, след това се изправете и застанете в седнало положение и стойте с изправен гръб. Това е най-добрият начин, по който можете да станете от леглото без да натискате сърцето си излишно. Може да ви звучи смешно, но от здравословен характер е от изключително значение.

4. Поставете си цели за деня – докато се разтягате в леглото или подготвяте водата с лимони, помислите за най-важните си цели за деня, но ги ограничете до три. Направете си малък план и оптимизирайте времето си правилно. След като спазите този ритуал в продължение на няколко дни, ще разберете колко много си помагате още в самото начало на деня.

Вижте още: Сутрешни размисли за старт на един по-ползотворен ден

5. Правете си сутрешна тренировка – няма по-подходящо време за тренировка от ранната сутрин, но въпреки това, много хора пренебрегват този факт. Можете да направите сутрешната си тренировка и в леглото, като просто изпънете краката и ръцете над главата си. Ако не сте много мързеливи рано сутрин може да направите едно кръгче пред блока или пък да навъртите някой друг километър в парка. Няма по-здравословно начало на деня от това, да раздвижите тялото и мускулите си.

Вижте още: 5 упражнения, които не може да пропуснете!

6. Медитирайте – не пропускайте да медитирате рано сутрин, само защото ви звучи досадно и скучно или просто не искате да намерите малко време за това. Успешният ден може да бъде плод само на няколко секунди медитация. Заемете удобна позиция и се фокусирайте върху това да изчистите съзнанието си – понякога отнема по-малко от минута. Медитацията ще ви помогне за умствената яснота, духовното благополучие и ще ви подготви за поредния позитивен ден, стига да спазвате тези ритуали.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването