6 умни начина да скриете леглото за гости

18.05.2014

Намирането на стая за нощуване  на гостите може да бъде истинско предизвикателство. За щастие, имаме някои иновативни идеи, където ще можете да ги „прибирате“.

6 умни начина да скриете леглото за гости

В кабинета

Сложете настрана вашите понятия за „скриващи се легла“ – по-старите версии може да са били на бучки или неудобни, но съвременните модели са елегантни, механизирани и удобни,  и могат да бъдат прибрани в разкошни шкафове, като никой няма да заподозре, че има скрито легло в тях. То е разположено в универсален шкаф с рафтове, който може да се използва като център за забавления, прибиране на дрехите, килер или етажерка. Цените започват от $ 4,450.

легло зад бюрото

легло зад бюрото

Зад огледална стена

Летящи легла в дизайна на персонализираните системи за скрити легла в Денвър. Мотото на президента Рон МакКей е „Дай ми какъвто и да е матрак и аз ще го карарам да изчезне!“ Долната част на летящите легла е проектирана да функционира като огледалната стена в тренировъчно студио. Леглото заема средните два огледални панела, като всеки от тях се сгъва, за да разкрие две чекмеджета и гардероб. Рон казва, че най-важното условие, когато се решава дали и как да се инсталира скрито легло, е как изглежда стаята, когато леглото е затворено – в края на краищата, това е основна функция на стаята, и ако тя не работи за вас, вие няма да да бъде щастливи с резултата. „Решете дали промяната е основната концепция или просто искате обща заблуда“, казва той. След това, проектирайте останалото пространство в стаята, за да постигне тази цел.

огледална стена скрито легло

огледална стена скрито легло

 

Под стълбите

И двете от тези пространства, проектирани от архитектите Фернай и Хартман, са достатъчно просторни, за да могат гостите да се чувстват комфортно. Освен това, Аманда казва, че нишите, които не съдържат прозорци, биха могли да бъдат скрити с врати, когато не се използват.
6 умни начина да скриете леглото за гости

Под стълбите скрито легло

Зад бюрото

Летящи легла се предлагат и от Dotto SmartBed, Италия. Функционалното бюро, зад което се помещава сгъваемо легло, идеално се вписва в едно компактно пространство, като например малък офис или дори перална област. Когато леглото е спуснато, работната повърхност просто се плъзга отдолу и остава в хоризонтално положение, така че дори не трябва да чистите бюрото си, преди да пристигнат гостите.

6 умни начина да скриете леглото за гости
скрито легло в кабинета

 

Зад плъзгащи стелажи

Ако нямате друг избор, освен да сложите гостите си в области с „висок трафик“, като например вашата трапезария или хол, ще трябва някакъв вид подвижни прегради за неприкосновеността на личния живот. Аманда обича това решение от архитектурната фирма Inscape Studio. За вграждане на рафтове може да се създаде полезна и шик подвижна стена, която може скрие легло, както и нощно шкафче, когато пристигат гости. „Това е една чудесна алтернатива на обикновени плъзгащи се врати или срутване на стена“, казва Аманда.

плъзгащи стелажи скрито легло

плъзгащи стелажи скрито легло

В задния двор

Имате повече пространство отвън, отколкото вътре? Дали всички предишни решения не изглеждат малки за Вас? Ако търсите забавление, приключенски строителен проект, който можете да използвате също и като студио или градина след като вашите гости се приберат вкъщи, обмислете тази инвестиция. Съвременните юрти, моделирани и кръстени на домовете на азиатските номади, са като кръстоска между палатка и кабина. Те са покрити с платно, обикновено разполагат с оберлихт на върха, могат да бъдат поставени отвесно и кабели за ток, и са достатъчно здрави, за да издържат на дъжд и сняг – някои интериори, както е показано на снимката, са доста луксозни. Основните комплекти варират от около $ 2500 до $ 15 хиляди и нагоре, с екстри като веранди или печки на дърва.

скрити легла в задния двор

Източник: http://diycozyhome.com/

Етикети:

За автора

Списание VIP