6SensorLabs – полезно устройство за хората с алергии

Тествайте храната си за съставки, към които сте алергични

13.09.2014

Според изследвания само в САЩ има над 15 милиона човека с хранителни алергии, които срещат трудности при избиране на храните си. По закон на всички опаковки е задължително да са упоменати всички съставки, но колко надеждно може да е това. За човек с изострена алергия дори най-малката следа от съставка, към която е алергичен, може да причини здравословни проблеми.

6SensorLabs – тествайте храната си за съставки, към които сте алергични

Поради тази причина екипът стоящ зад идеята 6SensorLabs, концентрира усилията си към изработване на компактно устройство, с което може да тествате храната си. Към момента идеята е все още в развитие, но вече са изработени първите версии. 6SensorLabs може да открие много видове алергени, но за момента започва с глутен.

6SensorLabs – полезно устройство за хората с алергии

Екипът, стоящ зад 6SensorLabs

Компанията се надява да изкара на пазара, на ниска цена, портативния датчик в началото на следващата година, за да помогне на потребителите с цьолиакия, както и на тези, които са решили да преминат на безглутенова диета поради други причини.

Вижте още: Споделянето в социалните мрежи всъщност е полезно за личността

Заедно със сензора, който ще струва по-малко от $150, потребителите ще трябва да си закупят и единични тестери за еднократна употреба, които да поставят в храната си. Цената на тези еднократни звена все още не е определена.

Компанията ще има и мобилно приложение, с което да сдвои сензора с мобилния телефон на потребителя. Това приложение може да се използва за споделяне на резултатите от тестове за различни храни с други потребители, така че те също да знаят дали храните са безопасни за ядене, без да правят сами тестовете.

Компанията е съвместно създадена от Ширийн Йейтс и Скот Съндвор, които за първи път започват да работят върху продукта в Масачузетския технологичен институт. Йейтс е без глутен в продължение на години и е установила, че винаги е трудно да се определи кои храни са подходящи и безопасни за нея.

Вижте още: Defender – умната самозащита

Идеята печели финансиране на няколко етапа, а устройството е почти готово да се появи на пазара.

Със сигурност 6SensorLabs би било едно доста полезно устройство за хората с алергии. Дано да достигне и българския пазар на достъпна цена.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.