7 форми на богатство от Робин Шарма

Богатството не се свежда само до печеленето на пари

30.11.2014

Едва ли има нужда да представям Робин Шарма, който нашумя през последните години с невероятни книги, като „Монахът, който продаде своето Ферари“ и редица други романи за лично развитие. В една от книгите му „Наръчник по величие“ попаднах на доста интересна глава и реших да я споделя с Вас. Става въпрос за седемте форми на богатство. И като говорим за богатство не го свеждаме единствено до печеленето на пари. Става въпрос за много по-ценни съвети. Робин Шарма ги нарича седемте елемента, които трябва да издигнем на световно ниво, преди да може да се наречем богати. Определено има право.

Представяме ви 7 форми на богатство от Робин Шарма

1. Вътрешно богатство – то включва вътрешно спокойствие и силна духовна връзка. Позитивна нагласа и високо самоуважение.

2. Физическо богатство – няма нищо по-ценно от здравето. Какъв ще е смисълът, ако достигнем до върха на кариерата си, но не сме физически здрави? Какъв е смисълът да бъдем най-добрия бизнесмен в болницата или още по-лошото – в гробището? Пазете здравето си и живейте здравословно.

3. Семейното богатство – доказано е, че ако семейният живот на човек е щастлив, той се справя много по-добре в работата си. Винаги поставяйте семейството си на първо място. Изградете желязна връзка с приятелите и близките си и един ден няма да съжалявате.

Вижте още: Седемте етапа на самопробуждането

4. Професионално богатство – когато вървите към върха на планината, едно от най-важните неща, които ще ви направят наистина щастливи е да реализирате най-високия си потенциал. Постигането на величие в кариерата ви носи чувство за удовлетвореност и за добре свършена работа. Едно от най-големите професионални богатства е да оставите следа след себе си.

5. Финансово богатство – парите не са най-важното нещо на този свят, но определено имаме нужда от тях. Те имат силата да направят живота ни много по-лесен и по-хубав. Факт! Но едно от най-важните неща, които никога не трябва да забравяте е да помагате на останалите, когато имате възможност. Колкото повече печелите, толкова повече може да помагате на хората около вас.

6. Богатството на приключенията – според г-н Шарма, всеки от нас има нужда от малка доза мистерия в живота си. Предизвикателствата са необходими за щастието. Приключенията могат да бъдат най-различни: от това да се запознаем с нови хора, до това да посетим страна, в която никога не сме били. Колкото повече приключения имаме, толкова по-креативни ставаме.

7. Богатството на приноса – всеки един от нас иска да остави следа след себе си. Всеки един от нас копнее да бъде значим, да внесе някаква промяна и да знае, че е помогнал, светът да бъде едно по-добро място.

Ако искате наистина да разберете какво е истинското богатство обърнете внимание и се съсредоточете върху всеки от тези седем елемента. Само парите не ни правят богати и щастливи. Не го забравяйте!

Можем да променим света около нас към по-добър

Как да променим света около нас

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването