7 дяволски зловещи, но красиви изоставени места

Във всяко едно зловещо нещо, се крие дори малка красота…

25.07.2014

Всяко зловещо място крие своята очарователна красота. Понякога може да открием нещо толкова красиво, дори и сред най-зловещите изоставени места и да забравим, че се намираме сред мрак и тъмнина. Винаги можем да намерим нещо красиво и добро, стига да гледаме на света по по-позитивен начин.

Представяме ви 7 дяволски зловещи, но красиви изоставени места, които ще ви накарат да настръхнете

1. Chemin de fer de Petite Ceinture, Франция

Това е железопътна линия, изградена за доставки на укрепления в Париж през 1852 г. След като релсите вече не са нужни, те са изоставени от французите, но природата ги е превърнала в едно доста страшно, но пък екзотично място.

Chemin de fer de Petite Ceinture е едно от седемте дяволско зловещи, но красиви изоставени места

Chemin de fer de Petite Ceinture, Франция

2. Jet Star Rollercoaster, Ню Джърси

Този атракцион е жертва на урагана Санди. През 2013 г. е потопен в Атлантическия океан след опустошителния мащаб на бурята. В продължение на шест месеца ръждясва, докато най-сетне е изтръгнат от силата на морето.

Jet Star Rollercoaster е едно от седемте дяволско зловещи, но красиви изоставени места

Jet Star Rollercoaster, Ню Джърси

3. Замък Овергроун, Полша

Този величествен дворец е построен през 1910 г. за нуждите на кралските особи. След това под комунистическо управление той става селскостопанско училище, както и дом за деца с умствени увреждания и пенсионери. Страховитият дворец е изоставен след падането на СССР.

7 дяволско зловещи, но красиви изоставени места

Замък Овергроун, Полша

4. Mare Island Naval Shipyard, Калифорния

През двете световни войни тази корабостроителница е била пристанище за подводници. През 1990 г. сградата е изоставена след множество наводнения.

7 дяволско зловещи, но красиви изоставени места

Mare Island Naval Shipyard, Калифорния

5. Turquoise Canal във Венеция

Това приказно местенце се намира във Венеция. Досещате се сами, защо това райско кътче е изоставено.

7 дяволско зловещи, но красиви изоставени места

Turquoise Canal, Венеция

6. Nara Dreamland, Япония

Този увеселителен парк е построен през 1961 г., а входът му е почти еднакъв с този на Disneyland. Също така японците създават и своя собствена версия на Замъка на Спящата красавица. През 2006 г. е затворен заради липсата на посетители, което до голяма степен ни изненадва. Явно Японците не са фенове на екстремните преживявания?

Вижте още: Невероятни улици по света

7 дяволско зловещи, но красиви изоставени места

Nara Dreamland, Япония

7. Spreepark, Берлин

Още един увеселителен парк, който явно не е радвал достатъчно хората. Spreepark е открит през 1969 г. в Източен Берлин и е единственият увеселителен парк в града по онова време. След падането на Берлинската стена, германците построяват по-големи и по-красиви паркове, което води до края на Spreeparks и той е закрит през 2001 година.

7 дяволско зловещи, но красиви изоставени места

Spreepark, Берлин

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването