7 минутно вземане на решение за наемане

Главният изпълнителен директор Марла Бек, разкрива своята тайна за наемане на кадри

09.02.2015

Какво си мислите като отивате на интервю за работа? „Оо не, поредните скучни и дразнещи въпроси и някой сухар, който изисква прекалено много информация…“

Действително така протичат над 50% от интервютата за работа. Марла Бек обаче има съвсем друга стратегия.

Накратко коя е Марла Малкълм Бек – главен изпълнителен директор и основател на Bluemercury (бързо развиваща се верига за луксозна козметика и спа продуки). В скорошно интервю за The New York Times, госпожа Бек разкрива своите 3 ключа за успешно наемане на хора.

Нейна запазена марка е 7 минутно вземане на решение за наемане.

Марла Блек нарича себе си „кралицата на 7 минутното интервю“.

„Провеждам интервютата от седем до десет минути най-много. Имам изградена рамка, която е много удобна – това е воля и умение“, казва още госпожа Блек.

Тя казва, че може да се провери уменията на хората за около две минути, само въз основа на това, което кандидатът е правил.

7 минутно вземане на решение за наемане

Марла Малкълм Бек

За да разбере това, тя пита: „Какво е най-голямото влияние, което сте имали в предишната организация, за която сте работили?“

Важно е да се определи и волята на кандидата. За да определи този показател Марла Блек пита: „Какво искаш да правиш след пет или десет години?“.

„Това казва много за техните стремежи и креативност“, казва тя.

„Ако искате да стигнете някъде, това означава, че искате да учите. А ако искате да учите, можете да вършите всяка работа.“

След като изяснява тези въпроси е време да погледне и автобиографията на кандидата. В заключение Блек добавя, че винаги търси хора, които са работили в малки организации/компании.

„В големите фирми работата на индивида е едно малко парче от пая. Имам нужда от някой, който може да направи нещата да се случват.“

Източник: businessinsider.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.