7 начина да провалите връзката си

Избягвайте тези неща и ще имате шанс да спасите връзката си

16.03.2013

Всички сме имали връзки и всички, по един или друг начин, сме участвали активно в техния провал. Е, разбира се, в края или след време, си казваме: „Не бях аз виновен/а. Всичко стана, защото той/тя направи…“. Познато, нали!? Вината никога не е наша. Напротив, веднага се изкарваме невинни в ситуацията.

Не сме невинни, все пак, и това си е пределно ясно. Какво, обаче, ни води до края. Тук не говорим за „последното действие“. То е резултат от всички предишни.

Ето я и нашата селекция от 7 начина, как може да провалите връзката си

1. Навлизате в личното пространство на партньора си – вие сте заедно, така е, но все още, по отделно, всеки от Вас е отделна личност. Не възприемайте човека до себе си като своя половина. Той е едно цяло и вашите лични пространства трябва да останат лични. Не правете тази груба грешка, защото тя, рано или късно, ще бъде забелязана!

2. Следите го, проверявате го постоянно по телефона и социалните мрежи, ревнувате го дори от въздуха – груба грешка. Не се опитвайте да осъществявате пряк контрол. Не е нужно и няма смисъл. Тук не трябва само да кажа – да имате доверие във вашия човек, а да имате доверие и да вярвате най-вече в себе си. Оставете партньора си да се вижда с приятели и не му звънете на всеки половин час, само, за да се чуете, а всъщност няма какво да си кажете и си „мънкате“ през цялото време.

3. Ходите навсякъде заедно, като сиамски близнаци – ето това вече, е нетърпимо. Осъзнайте се! И приятелите Ви не могат да понасят да Ви гледат как се мляскате през цялото време. А и така, ще си омръзнете още по-бързо.

4. „Любовта ще спаси света“ – вярвате, че Вашата любов е по-силна от всичко и ще се справи с всеки проблем. Толкова драматично, истински сапунен сериал. Не! Тя не е всесилна! Научете се, освен да си говорите само колко се обичате, да обсъждате и интересите си заедно. Говорете за бъдещето си като професионалисти. Независимо дали сте заедно, или не, след години бихте били щастливи, ако знаете, че сте си помогнали един на друг, за да израснете.

Вижте още: Как да запазиш любовта

5. Във вашата връзка, сте повече от двама – не, нямам предвид тройка. Говоря за всички хора – майки, бащи, братя, сестри, приятели…, които са намесени във връзката Ви и постоянно изказват „компетентно мнение“. Някои от тях имат право и не се опитват да Ви навредят, но не всички са такива! Бъдете разумни, отсявайте полезните мнения и съвети и участвайте само двама в тази игра.

6. Пари – в началото не ги мислите, но после става сериозно. Заживявате заедно и много се обичате. Но единия няма работа, храната на масата е оскъдна, а да не говорим за дрехи и излизания. Мислете и за парите! Това може да не е вашата история, но е историята на много хора. Не бързайте! За всяко нещо, има време и нашият съвет е, да предприемете подобна крачка, едва когато и двамата сте финансово стабилни. Любовта, определено, няма да Ви напълни хладилника и всичко хубаво, ще остане само лош спомен.

7. Сексът – оставих го за в края, не защото е най-маловажен. Той е „черешката на тортата“. Обичате се, обичате се, но ако сексът не върви, забравете! И любовта няма да има тази „облагородяваща“ сила. Сексът е като да вечеряш, а всички обичаме да вечеряме в хубави ресторанти!

Има и още много други малки и по-големи неща, които Ви изиграват лоша шега във връзката. Според нас, обаче, тези са най-основните. Опитайте се да видите дали ги има при Вас и ако отговорът е „Да“, постарайте се да ги премахнете. А, ако дори нямате връзка, все някой ден ще имате – бъдете внимателни изобщо да не се появяват тези проблеми. Вие пак може да не сте един за друг, дори и нашите 7 правила да липсват във Вашите отношения. Но при всички положения, животът Ви заедно ще е малко по-приятен, ако действително ги няма.

Гост автор: Анелия Мъглева

Етикети:

За автора

Списание VIP