7 неща, които не трябва да правите в ежедневието си

За кои навици трябва да забравим?

19.12.2013

Дзън-дзън, алармата прекъсва така приятния сън, ставаш лениво от леглото и старателно се приготвяш за предизвикателствата на новия ден. Независимо еднообразно или не е ежедневието на различните хора, всички подсъзнателно правят някои жестове, тикове, дейности, които вредят на цялостното добро представяне пред света и себе си.

Кои навици трябва да изхвърлим от ежедневието си?

1. Ровенето из телефона, докато разговаряш с някого – неприятен, грозен и “модерен” навик. Това е нещо, като паразитните думи, знаеш че не трябва да се прави, но го правиш. Изхвърлете този лош навик/тик от ежедневието си! Не само, че не прави добро впечатление, отдалечава Ви от света и околните. Всъщност кой би искал да стои на една маса с човек, който през няма и 5 минути си гледа телефона.

2. Мултитаскинг или вършене на много неща едновременно – честа практика за изключително заетите хора, който им вреди по необратим начин. Да, в определен момент се свиква за 10 минути да свършиш 10 неща, но всичко си има своя предел. И ако мозъкът и тялото ни на 20-30 години са свежи и презаредени със сили, то в даден момент пренатоварването, от вършено и мисленето на много неща накуп, се отразява пагубно. За всичко има време, стига да оползотворявате деня си правилно!

7 неща, които не трябва да правите в ежедневието си

Не правете много неща наведнъж!

3. Мислите за хора, които не си заслужават – неосъществена любов, нанесена обида или спречкване – част от нормалните човешки взаимоотношения, които могат да ни докарат до състояние на депресия за дълго време. Стоп – без мисли за излишни хора и случки, от утре! Защо ли?! Защото не си заслужава.

4. Чакане на подходящия момент за успех – добро утро на всички, които са проспали последните десетилетия и не са осъзнали, че няма такова нещо, като подходящо време за успех. Докато не поемеш към върха, всеки един момент ще е неподходящ. Няма лесни истински успехи, има такива, които се постигат с желание, труд и упорство.

5.  Миналото диктува настоящето и бъдещето – няма по-голяма пречка в живота от гледането назад. Животът е в настоящето, а бъдещето е всичко, което имаме. Обърни се, погледни в миналото, вземи със себе научените уроци и смело тръгни напред!

6. Говорене зад гърба на другите – грозно, долно и непристойно държание. Истинските хора, уважаващи себе си, уважават и околните. Винаги се поставяйте на мястото на отсрещната страна, няма да Ви е приятно да чуете долни клюки по свой адрес, нали. А и защо Ви е да губите излишна енергия в безполезни дейности, като може да я използвате за нещо далеч по-полезно.

Вижте още: 7 фрази, които да пропуснете по време на спор

7. Що е то “не” – никой не се съмнява, че сте мили, отзивчиви и добри хора, но в крайна сметка не може винаги да сте на линия за всичко и всекиго. Научете се да казвате НЕ! Гузната съвест е неприятен спътник, но в крайна сметка няма за какво да се обвинявате в случаи, когато собствените ангажименти са били с приоритет пред тези на приятели.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.