7 признака, че вашата връзка си струва

08.11.2014

Взаимоотношенията са прекрасна част от живота. Дали те са романтични или просто приятелски, връзката с друго човешко същество е безспорно едно от най-добрите преживявания, които животът може да предложи. В рамките на отношенията, както е в случая с толкова много други неща в живота, промяната е неизбежна. Съмнявам се, че има все още такива, които са си запазили отношенията с един човек, било то приятел или гадже, но все пак има определени признаци по които да познаете, че едно приятелство или връзка си струва да се изживее и запази.

Ако изпитвате поне един от тези 7 признака, то знайте, че вашата връзка си струва.

1. Наистина сте себе си
Има много хора, които намират нещо много ценно в идеята да правят компромиси, но когато става дума за даване на елементи от себе си, за да удовлетворите или да поддържате една връзка аз лично не смятам, че това е много здравословно. Най-добрите и често дълготрайни взаимоотношения са тези, в които и двете страни могат с лекота да бъдат себе си, без да се сблъскват или страхуват от критичното мнение на другия.

7 признака, че вашата връзка си струва

2. Радост вместо завист
Колко често се радвате на успехите на другите? Това качество у човек е истински ценно и не може да се сравнява с никое друго, защото истинската любов към човек си личи по това, доколко си готов да преглътнеш егото си и да признаеш успехите на другия.

3. Взаимна подкрепа
Приятелството не е само на масата с питие в ръка, нито пък в леглото. Една връзка е ценна тогава, когато единият бута другия нагоре. Пътят към върха е осеян с препятствия и трудности, а за това се изисква голяма воля и смелост, които идват точно от подкрепата на вашият най-близък човек. Тази помощ може да дойде под формата на изслушване, та дори и мълчание, което е признак за разбирателство помежду ви.

4. Противоположностите се привличат
Много връзки са изградени от сходства в интересите, но истинската връзка се гради в това да заобичаш различията. Сигурна съм, че доста от вас ще ме оборят, но замислете се, че колкото повече си приличате с вашата половинка, толкова по-монотонно и скучно става ежедневието ви и в един момент не научавате и не извличате нищо пълноценно от тази връзка. Различията събират непредполагаеми души и по този начин ни учат да живеем различен от нашия живот.

5. Миналото си е минало
Всеки в своите млади години е правил какви ли не неща, но съумеем ли да загърбим лошите преживявания на един човек или пък да ги изживеем заедно с него и въпреки тях да останем заедно, това е едно истинско приятелство, което няма цена. Не съдете човек по корицата и не си правете погрешни изводи само заради една случка.

7 признака, че вашата връзка си струва

6. Тръпка
Особено в романтичните отношения, много хора обичат тръпката и изненадите. Няма по-хубаво от това да получаваш подаръци, когато най-малко очакваш. Тръпката е признак на живот, а особено в една връзка е истинско удоволствие, за да запазиш интереса.

7. В един момент всичко свършва
Пълно щастие няма. Всеки един трябва да е наясно, че в живота има както любов, така и раздели. Именно затова избягвайте ревността, негативизма и съмнението в отношенията с един човек, защото те са качествата, които водят до раздяла. Свободата в отношенията между двама души е най-доброто качество, което може да притежават и със сигурност знанието, че в един момент всичко може да свърши не е негативизъм, но е разбиране за живота, че не всичко е вечно.

Въпреки, че не се смятам за експерт в отношенията между хората, имам честа да се познавам с много хора и да изградя връзки, които продължават вече над 15 години. Независимо дали е приятелство или любовна връзка, най-важното е какво усещате към даден човек. Не се втурвайте от връзка във връзка, само защото сте сами и не се залъгвайте, че този пореден човек ще бъде вечно с вас.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.