Коледно Парти – 7 стъпки за добро впечатление

Как да се държите на фирменото коледно парти, така че да не привлечете погледите на колегите си, не от възхищение, а от възмущение

20.12.2013

Зимният сезон настъпи и дойде време за празненства от всякакъв тип. Днес ще Ви дадем няколко съвета, относно това, как да се държите на фирменото коледно парти, така че да не привлечете погледите на колегите си, не от възхищение, а от възмущение. Всички чакат това време от годината, което предвещава добро настроение, празненства с колегите и коледни премии, затова, че сте свършили работата си добре. В тази статия ще Ви дадем няколко идеи относно това как трябва и не трябва да се държите на фирменото Ви, коледно парти.

Представяме ви 7 стъпки за добро впечатление на коледното парти на вашата фирма

1. Стойте далеч от клюките – не клюкарствайте и не пускайте слухове за ваши колеги, само и само да привлечете вниманието към себе си и да се направите на интересни. И ако все пак попаднете в неудобен разговор за някой ваш колега, сменете темата тактично. 

7 стъпки за добро впечатление на коледното парти на фирмата ви

Внимавайте с алкохола на коледното парти на фирмата ви

2. Не пийте прекалено много – не е нужно да се натряскате като свиня, за да разчупите обстановката. Всички знаят, че сте душата на компанията и без да пиете. Ако все пак видите някои Ваш колега да го прави, помогнете му, като го избавите от крайно неудобната ситуация на стриптийз върху масата.

3. Подберете внимателно аутфита – сега е моментът да блеснете пред колегите си с нещо различно от строго официалния етикет,  с който се носите всеки ден на работа. Разбира се това не означава да дойдете по анцуг на партито, но разчупете обстановката с по-светли тонове, с роклята, която отдавна искате да сложите или пък с дънки и риза. Дрескодът е неглиже, така че се отпуснете.

Вижте още: Мразите работата си? Вижте 18 начина да гледате по-позитивно на нещата

4. Не си тръгвайте прекалено рано – ако си тръгнете по-рано, имайте предвид, че това се смята за неуважение спрямо домакина и ще остави у него лошо впечатление за Вас. Коледа е, отпуснете се, забавлявайте се и прекарайте време с колегите си извън работната обстановка.

7 стъпки за добро впечатление на фирменото парти

Бъдете атрактивни, а не досадни…

5. Не отегчавайте хората с дълги разговори – никой не обича дългите и отегчителни разговори за работа или за нещо свързано с работата като цяло. Събрали сте се не на сутрешен брифинг, а на фирмено парти. От Вас се очаква да сте душата на компанията, да се усмихвате, да поддържате разговора свеж и приятен, по-такъв начин, че дори и шефът Ви да разбере, колко приятен и готин човек сте. Така ще спечелите и нови приятели и ще изглеждате добре в очите на шефа.

6. Не се тъпчете с храна – на всяко фирмено тържество, кетърингът е на ниво. Парти хапки, гурме деликатеси и какви ли още не завъртени глезотии, които чакате с нетърпение. Един съвет от нас: не се тъпчете като невидели, защото освен, че ще оставите лошо впечатление в колегите си, ще изглеждате и като свиня.

7. Не пипайте жената на шефа – обикновено на фирмения купон, след подобаващо количество алкохол, нещата стават доста разкрепостени и дискомфортни. Внимавайте към кого се целите, за да не се окаже, че сте забили тайно жената на шефа. Всички знаем, какъв е краят след тази неловка ситуация.

Етикети:

За автора

Христина Розова

Здравейте, казвам се Христина и съм редактор в Списание VIP. Обичам да комуникирам, да се запознавам с различни хора и да обменям ценна информация, която намирам за полезна. Работата в списанието ми носи не само наслада, но и нови знания всеки ден. Пиша статии за красота, иновации, филми, музика и като цяло развлекателната секция. Вярвам, че една добра идея може да се развие без пари, дотолкова, доколкото срещнеш хора, които я разбират и подкрепят. Изключително ми е приятно да работя в млад и амбициозен екип, който е изпълнен с креативност и идеи и се надявам да растем с всеки изминал ден. Пожелавам на всички да не спират да мечтаят и да правят всичко по силите си, за да постигнат целите си, защото именно в това се крие смисълът на живота.