7 упражнения, с които да поддържате горещото си лятно тяло

13.07.2014

Вече сме в разгара на един от любимите на мнозина летни сезони. Чакахме дълго времето да е благосклонно към нас и слънцето да преодолее облаците и обилните дъждове. И ето, че вече от няколко седмици се радваме на лятото с пълна сила.

Убедена съм, че много дами са се готвили дълго телата им да изглеждат перфектно в оскъдните бански костюми. И ето, че резултатът е факт, стегнатите дупета събират мъжките погледи по плажа. Поздравления дами, наистина добре сте се потрудили! Но по време на почивката е много лесно бързо да развалите всички свои режими за перфектна фигура и лакомо да се поддадете на множеството съблазнителни калорични коктейли и храни. Не се тревожете, всичко е поправимо! С малко упражнения, изпълнявани редовно ще изразходите ненужното и ще поддържате така желаното тяло.

7 упражнения за горещо лятно тяло или как да поддържаме форма в разгара на летния сезон.

1. Скачайте на въже

Евтин, лесен и универсален начин да поддържате форма. Намерете място в багажа за почивката, за едно въже. Само по няколко минути скачане дневно, са достатъчни да изгорите малко ненужни калории и да поддържате тонуса на тялото си.

7 упражнения за горещо лятно тяло

Упражненията са ключът към горещо лятно тяло

2. Клякайте

Изпълнението на клекове изглежда лесно, но далеч не е (поне за мен 3 серии по 10 клека са си предизвикателство :D). Този тип упражнения, обаче си заслужват усилието, защото горят голямо количество калории. Ако искате да засилите изгарянето още повече, пробвайте клек скок.  Редовното правене дори на малки серии гарантира забележителни резулати върху тялото.

Вижте още: Минимум калории = макси порции

3. Лицеви упори

Много хора, като мен, намират лицевите упори за „мисията невъзможна“. Но пък изпълнението им си заслужава усилията, понеже влияят чудесно на няколко мускулни групи. Като за начало може да си изберете да изпълнявате по 3 серии от 5 лицеви опори (или колкото можете да издържите) и всеки ден да добавяте +1.

4. Разтегнат клек

7 упражнения за горещо лятно тяло - разтегнат клек

Разтегнатният клек тонизира мускулите на краката

За да тонизирате мускулите на краката си, изпълнявайте в серии разтегнати клекове. А ако искате да добавите повече интензитет на това упражнение, правете скок клек. Така ще засилите изгарянето на калории. 3 серии от 10 разтегнати клека, са досатъчни да поддържате краката си в идеална форма.

5. Плуване

Най-приятният и лесен начин да поддържате фигурата си по време на лятната почивка е плуването. Влияе на различни мускулни групи и може да се използва, като тренировка за цялото тяло. Плуването е супер фективен начин да оформите едно страхотно тяло.

6. Бягане

За този вид тренировка се е говорило много, както и за ползите от нея. Влияе положително на цялото тяло, тъй като натоварва различни мускулни групи. Сутрешна разходка по плажа, съчатана с джогинг, ще ви зареди с енергия, за да прекарате дните от вакацията си по най-добрия начин.

Вижте още: Hiitgirl или най-новата тренировка за заети жени

7. Каране на колело

Безспорно един от най-добрите начини да се поизпотите здраво! С карането на колело може да напрвите една много солидна тренировка и да форсирате физическото си натоварване на макс. 5-6 километра сайклинг на ден, са досатъчни, за да поддържате идеална форма.

А кое е вашето любимо упражнение за тонизиране на тялото?

Източник: womanitely.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.