8 мощни думи, които да използвате в имейлите си

В ежедневната и бизнес комуникация

22.01.2016

В днешния толкова развит и свързан свят, има толкова много начини да комуникираш с хората – социални мрежи, приложения за чат, телефонни обаждания и много други. За някои имейлите вече са остарели способи за общуване, но не и щом говорим за бизнес комуникация. Огромен процент от собщуването между колеги, партньори и клиенти се осъществява именно чрез електронната поща. Ето защо не трябва да пренебрегвате важността ѝ. А ето и нашите предложения за подходящи мощни думи, които да използвате!

8 мощни думи, които да използвате в имейлите си

1.. Релевантен

Тази мощна дума показва на получателя на съобщението, че имейлът е тясно свързан с темата и е подходящ за съответните интереси.

2.. Доказано

Тази дума показва, че сте уверени и сте сигурни в това колко жизненоважен е елементът за получателя. Доказано изразява увереност, че това което е работило преди, ще проработи и сега.

3.. Незабавно

Когато използвате такава дума в електронната си поща, това означава, че ще се погрижите за нещо възможно най-скоро. Дава усещане, че имате план за действие и можете да се погрижите за даденото задание бързо и ефективно.

4.. Гарантирано

Тази дума успокоява получателя на имейла и го кара да мисли, че всичко ще бъде направено както трябва и когато трябва.

8 мощни думи, които да използвате в имейлите си

Бъдете уверени в изказа си

5.. Ефективно

Тази дума предава значението на надежност. Тоест получателят на имейла може да е спокоен, че всичко ще бъде изпълнено както трябва.

6.. Намален

Тази дума най-често може да бъде използвана при комуникация в случай на сделки. Няма човек, който да не обича в края на деня да е сключил изгодна сделка с намалени разходи.

7.. Нов

Новото е винаги интересно, атрактивно и привлича вниманието. Ако искате да получите вниманието на читателя, представете му нещо непознато.

8.. Мигновено

Мигновено може да служи, като по-активна дума от незабавно, особено ако сте използвали последната вече твърде много пъти в електронната си поща. Мигновено кара читателя да разбере, че неговите интереси са ваши топ приоритети. Карате го да се чувства значим.

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.