8 начина да ви плащат за да обикаляте света

01.05.2014

8 начина да ви плащат за да обикаляте светаНа колко ли от нас в някой етап от живота (или през целия), се е случвало да мечтаят за пътешествия около света. На мен лично постоянно!
Наскоро попаднах на една статия, която посочваше данни от изследвания за начина, по който организма ни си почива. Оказва се, че мързелуването около басейна или бара на някой хотел е много по-малко ефективно от туристическа обиколка на нова и непозната дестинация. Когато сме на място (тотално различно от ежедневието, с което сме свикнали), където всяка минута откриваме нови и нови вълнуващи неща, тялото и мозъкът ни се презареждат от уникалните и непознати до сега усещания и преживявания.

А какво би било, ако работата ни е свързана с обикалянето на света? Прекрасно!

Днес решихме да ви запознаем с 8 начина да ви плащат за да обикаляте света!

1. Стенете екскурзовод

Развеждането на групи по най-прекрасните местенца по света, звучи като мечта за всеки, притежаващ пътешественически дух. Но като всяка работа си има и минусите – дразнещи туристи, умора от твърде много обикаляне по света, постоянно трябва да си усмихнат и вдъхновен от това, за което говориш.

2. Станете WWOOF доброволец

WWOOF е една малко по-нетрадиционна организация, предлагаща програми за културен обмен и работа в еко ферми. Предлагат настаняване, храна и разбира се неповторимо изживяване. За повече информация, разгледайте сайта им.

Как да ни плащат за да обикаляме света

3. Преподавайте английски

Ако търсите приключение в друга страна, един достъпен и напълно легален начин е да преподавате английски език. Търсенето на такъв тип кадри е много високо в страните от Изтока, Азия и Латинска Америка. Като дори не се изисква английският да ви е майчин език. Но на повечето места е необходимо да представите TEFL (сертификат за преподаване на английски).

4. Станете търговци, специалност внос/износ на стоки и услуги

България е всеизвестна с не едно и две традиционни, нашенски си неща. Търговията и износът с тези стоки се засилва все повече и с евро парите, които се влагат в тази насока. Станете търговец (специалност внос/износ) в българска или международна компания, за да получавате възможността за множество командировки на различни световни дестинации.

5. Станете стюард/стюардеса

Как да обиколим света като стюардеса

Ако не ви е страх от високо и нямате проблеми с дългото пребиваване във въздуха, тогава това е подходяща професия. За броени часове ще преминавате хиляди километри по цял свят.

6. Работа на круизен кораб

Работата на круизни кораби е колкото привлекателна, толкова и не атрактивна. Възможността да стъпите на нови, прекрасни и екзотични места не е за изпускане, но и работата на кораба не е за всеки. Освен, че сте отделени от „целия си свой свят“, месеци наред работите дълги часове, без да имате кой знае какви разнообразни развлечения, докато сте на борда.

7. Сватбен фотограф, специалност сватби в други държави

Сред младоженците все по-актуално е да се залага на нетрадиционна сватба на различни точки в света. А някои специално държат да вземат със себе си добър фотограф. Тук идва и ролята на тази професия. Може и да не ви заплатят престоя, но пък обичайната тарифа (в световен мащаб) е около $10 000. Заслужава си да отиде да поснимате младоженците и да разгледате избраната от тях страна.

Как да обиколим света като сватбен фотограф?

8. Присъединете се към Корпуса на мира

Подобна стъпка не се решава за един ден. Това е цел и мисия, която трябва да почувстваш. Възможността за опознаване на други култури и оказване на помощ на нуждаещите се, не е за всеки. Във всички случаи участието в Корпуса на мира е нещо, което променя възгледите за живота на 100%.

 

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.