8-правила за справяне с тревогите

Не позволявайте на дребните тревоги да подкопават душевния ви мир

29.05.2013

Тревогите са неизменна част от жизнения цикъл на човека. Когато се тревожим, това ни пречи да работим, мислим и живеем пълноценно. Тревогите ни изсмукват силите и ни пречат да се справяме адекватно с различни ситуации. Дейл Карнеги формулира основните правила за преодоляване на тревогите в няколко важни принципа.

 Представяме ви 8-правила за справяне с тревогите:

1. Не позволявайте на дребните тревоги да подкопават душевния ви мир. Не се тревожете за миналото, не се страхувайте от бъдещето и мислете за настоящето.

2. Вместо да се притеснявате от даден проблем, предприемете действия, и решете как да го отстраните.

Най-важните правила на Дейл Карнеги за преодоляване на тревогите

Не позволявайте на тревогите да са по-силни от вас!

3. Приемайте неизбежното. Ако знаете, че не е по силите ви да промените дадено обстоятелство, опитайте се да извлечете най-доброто от него.

4. Поставете лимит на тревогите си. Не се тревожете за всяко нещо. Помнете огромната цена, която плащате за него със своето здраве, а то е най-важно!

5. Когато нещата изглеждат мрачни, бъдете свои собствени мотиватори и възвръщайте мотивацията си сами!

6. Не се занимавайте да отмъщавате на враговете си, това е загуба на време. Мислете изцяло за своите цели и перспективи!

7. Помнете, че след дъжд винаги изгрява слънце. Както цар Соломон е казал: „И това ще отмине“.

8. Не губете вяра. Вярата крепи човека. Когато вярваме, че нещо ще се случи, извличаме допълнителна енергия, която ни дава сили да продължим напред.

Вижте как да се усъвършенствате всеки ден с няколко лесни трика

8-те съвета за справяне с тревогите са част от поредицата: “Как да преодоляваме тревогата и стреса” на “Колибри” в областта на личностното развитие.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването