Доналд Тръмп и 8 – те правила!

Той е човек, който не може да бъде описан с една дума, той е живата легенда на бизнеса.

02.04.2013

Ръководител, организатор, личност и знаменитост, това е Доналд Тръмп. Той е човек, който не може да бъде описан с една дума, той е живата легенда на бизнеса. Сигурна съм, че сте чували неговото име и знаете за „Тръмп Ентертеймънт Ризортс“ – организацията, която ръководи многобройни казина и хотели, в целия свят. Да, отличен бизнесмен, с огромен бизнес и тлъста банкова сметка. Зад този успех, обаче, се крият неуспехи, фалити, крахове. Не всичко е толкова хубаво, колкото изглежда.

Като всеки човек и Доналд Тръмп си има своите правила

“Аз съм успял, защото винаги съм спазвал няколко задължителни правила, които всеки, който иска да забогатее, трябва да следва”, казва самият той

Ето ги и 8 – те бизнес правила:

1. Облеклото трябва да бъде в съответствие със социалния и културния Ви статус – небезизвестна е поговорката „По облеклото посрещат, по ума изпращат“. Според Тръмп, когато си купиш евтина дреха, тя изглежда точно толкова, колкото пари сте дали за нея. „Облеклото казва за нас много неща, още преди да сме казали, каквото и да било“ – отбелязва Тръмп.

2. Опознавайте съперника и го провокирайте – „Дръжте приятелите си близо, а враговете още по – близо“, сентенция, която практикува и самият Тръмп. За да сте винаги една идея по – напред от съперниците си, трябва да ги провокирате и да тествате по този начин техните реакции, в различни ситуации.

Вижте още: Брилянтните стратегии на Мариса Майер, които възобновиха Yahoo

3. Сами управлявайте финансите си и станете свой собствен финансов експерт – не са Ви нужни изключителни професионалисти в тази област. Бизнесът е Ваш, трябва да съумявате да го управлявате, особено когато говорим за крупни суми. Всичко трябва да е под Вашия контрол.

Доналд Тръмп и 8 – те правила на успеха

Не отстъпвайте позиции е един от съветите на Тръмп

4. Не отстъпвайте и умейте да се защитавате сами – държанието Ви се определя, от това, как се държат хората с Вас. „ Не трябва да имате доверие на никой“ – казва Тръмп. Аз бих казала, че то ако не на никой, то поне не се предоверявайте.

5. Избягвайте ръкостисканията – интересен е факт, че за Тръмп ръкостисканията не са здравословни, водят до инфекции. За да управлявате парите си, трябва да сте здрави.

6. Подчинете се на интуицията си – не пренебрегвайте вътрешния си глас, дори трудно доловим понякога, той е най – добрият Ви съветник. Според Доналд Тръмп, той е по – ефикасен от всякакви учебници.

7. Бъдете оптимисти, мислете положително. Задължителен елемент е оптимизмът и вярата в успеха. По този начин сте винаги подготвени за всякаква ситуация, дори тя да е свързана с неуспех. Научавате се да контролирате емоцията и енергията си, така че да работи във Ваша полза.

8. Не забравяйте детайлите, обръщайте им внимание. Помнете всички моменти, думи, реакции, жестове, детайли. Така никога не може да се окажете в непредвидена ситуация.

Гост автор: Десислава Черкезова

Етикети:

За автора

Списание VIP