9 красиви малки къщурки

Малки и елегантни домове, които не застрашават околната среда

09.06.2015

Големите къщи невинаги са по-добър вариант от малките, особено ако малките принадлежат към екологичното движение на Tiny House. Движението бързо  набира скорост по целия свят, а малките и компактни жилища са проектирани, с цел да сведат до минимум въглеродните отпадъци и заеманото излишното пространство.

Някои от домовете са мобилни и могат да бъдат паркирани или преместени от едно място на друго, докато други са добре вкоренени и разположени в градските райони. В зависимост от размера, формата и разположението на малките къщурки, хората спестяват много пари от разходите за строителни материали, а други дори си спестяват главоболията с банки и ипотеки.

Вижте още: Най-посещаваните места в Америка

Дизайнерите на малките къщурки (Tiny House) залагат на творческата си мисъл и това как да направят един добър дизайн на малък и иновативен дом, който ще зарадва собствениците. Също така те залагат и на малките детайли, които правят всяка една жилищна площ уникална и екологична. Обърнете внимание на тези девет впечатляващи малки къщурки от целия свят и ще разберете за какво точно говорим.

Представяме ви 9 красиви малки къщурки в стил Tiny House

1. The Hobbit House – Уелс, Великобритания

Идеята е взета от филма Властелинът на пръстените от фотографа Симон Дейл, който успява да създаде това природно чудо.

9 красиви малки къщурки

The Hobbit House, дело на Симон Дейл

2. The Lego Apartment – Барселона, Испания

Това архитектурно чудо е дело на фотографа Кристиан Скалърт. На пръв поглед, апартаментът изглежда празен куб, но в последствие ще разберете, че всички удобства се съхраняват в сгъваеми шкафове, които освобождават допълнително пространство.

lego-house

3. The Hori No Uchi House – Токио, Япония

Микро домовете започват да се превръщат във все по-голяма тенденция в Япония, а предвид факта, че повече от 70% от японската обща земна маса е покрита с гори и планини, градското население има много малко място за развитие, затова тези микро домове са приети много добре.

9 красиви малки къщурки

The Hori No Uchi House

4. Tiny Tack House – САЩ

Крис и Малиса Так остават очаровани от идеята за малките къщурки на Tiny House. Фотографът и 3D дизайнерката създали свой собствен мобилен дом мечта, който споделят със своята любима котка.

9 красиви малки къщурки

Tiny Tack House

5. The Raven Loft – Остров Пендър, Канада

Тази къща, която буквално е кацнала в боровете е плод на въображението на Geoff de Ruiter, завършил студент, който е търсач на по-устойчив начин на живот.

9 красиви малки къщурки

The Raven Loft

6. The Windy City`s Tiniest House – Чикаго, САЩ

Този красив малък дом е построен няколко години след големия пожар в Чикаго през 1871 г. Той е сгушен между каменни сгради и тухлени къщи в стария град.

9 красиви малки къщурки

The Windy City`s Tiniest House

7. The Nautilus House – Мексико Сити

Това морско черупкообразно жилище е създадено от архитекта Хавиер Сеносиян, който е фен на био-архитектурата. Идеята му е, че сградите трябва да са на базата на естествените принципи на органичните форми в съответствие с природата, като избягва вредни материали и остри ъгли. Този фънки дом е построен за четири членно семейство, които определено са търсили нещо нестандартно.

9 красиви малки къщурки

The Nautilus House

8. The 24-Room Apartment – Хонг Конг

Хонконг е гъсто населен, което кара архитектът Гари Чанг да мисли извън въображението си, като той трансформира малък апартамент в жилищна площ с комбинация от 24 различни стаи.

9 красиви малки къщурки

The 24-Room Apartment

9. The Smallest House – Рим, Италия

Архитектът и дизайнер Марко Пиераци вижда потенциал в изоставен, едностаен апартамент на само няколко крачки от Пантеона и площадът Свети Петър в Рим. След няколко сериозни ремонти, той заживява там с жена си, докато не им се ражда дете. Сега Пиераци отдава иновативното си жилище на туристи, търсещи уютно римско бягство.

9 красиви малки къщурки

The Smallest House

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването