9 стъпки към по-продуктивен ден

Инфографика

16.04.2015

Отново е рано сутринта и отново алармата звъни през 5 минути. След няколко напомняния, че денят е време да стартира, напускаме пределите на топлото си уютно легло и се приготвяме да се впуснем в новия ден.

Е, за някои денят започва от рано, за други малко или много по-късно. И въпреки, че всички специалисти твърдят, че ранното ставане е предпоставка за успех, не бих могла да се съглася на 100% (макар, че съм си “ранно пиле”). Ако организираме времето си добре и изпълняваме задачите си подредено, стегнато и оптимално, дори да станем по-късно от останалия свят, имаме абсолютно същото предимство за успех.

Днес реших да споделя с Вас една полезна инфографика, на която попаднах. Авторът нагледно показва, според своите разбирания, кои са деветте стъпки към по-продуктивен ден.

9 стъпки към по-продуктивен ден

1. Използвайте времето след ставане за себе си (тренировка, медитация, питателна закуска, поставяне на дневни цели,..).

2. Спазвайте правилото 80/20 – само 20% от това, което правим през деня дава 80% от постигнатите резултати.

3. Намалете списъка си със задачи наполовина.

4. Правете си повече почивки.

5. Свършете по-важните и трудните задачи преди обяд.

Вижте още: Направете го сега! Не отлагайте за утре!

6. Подобрете имайл етикета си. Спестете си време от писане на безкрайно дълги “романи” и не копирайте едно и също съобщение до няколко получатели.

7. Мултитаскингът не е полезен. Това сме споменавали и преди, базирайки се на изследвания проведени от компетентни изследователи.

8. Не бъркайте продуктивността с мързела. Това да работите по-малко, за да сте по-продуктивни, не означа 80% от деня си да стоите с вдигнати на бюрото крака.

Вижте още: Ежедневните ритуали на 5 успешни предприемачи

9. Създайте си система/план за действие. Отървете се от лошите навици и със сигурност ще забележите, че времето ви стига за повече неща. И да, това също означа да спрете да скролирате из фийда на фейсбук през 2 минути.

9 стъпки към по-продуктивен ден

Източник: ninjainfographic.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.