Lamborghini Veneno – красота и агресия на едно място

Сигурни сме, че вече сте видели Lamborghini Veneno, но има още какво да се каже за него…

23.07.2014

Макар и да мина повече от една година от премиерата на Lamborghini Veneno, този автомобил не спира да ни изумява. В социалните мрежи се появяват все повече и повече снимки на горди притежатели на това невероятно бижу, което струва от порядъка на 4.5 милиона долара?

Това е един от най-силните и бързи автомобили правени някога от Lambo, а красотата му и изтънчената агресия, които излъчва го правят още по-запомнящ се.

Припомняме ви Lamborghini Veneno и неговите убийствени характеристики

Lamborghini Veneno разполага с дяволски 6,5-литров V12 двигател, с мощност от 750 к.с и развива невероятната скорост до 355 км/ч. Това не е всичко. Зверчето е с постоянно задвижване на четирите колела и разполага със 7-степенна ISR трансмисия.

Veneno тежи 1450 кг и с неговите 750 бика, така де конски сили, може да ускори от 0-100 км/ч за 2.8 секунди. Яко, а?

Lamborghini Veneno – красота и агресия на едно място

Lamborghini Veneno

Това не е краят на цялата извратена история. Ако Veneno прилича по-скоро на космически кораб, отколкото на спортна кола, то цялата тази работа има своя смисъл. С тази си форма, аеродинамиката на автомобила е страхотна и има по-добра притискателна сила и минимално съпротивление. Гигантският преден сплитер, който е забил носа на автомобила в земята и огромното регулируемо крило отзад спомагат също за невероятната аеродинамика на красавеца.

Както всички знаем, от Lambo са фенове на карбона. И тук не са пропуснали да използват любимият си материал. 20-цоловите алуминиеви джанти отпред и 21-цоловите отзад са с карбонови бордове, които завъртат свеж въздух за горещите карбоно-керамични спирачни дискове.

Да не забравяме и High-Tech интериора на този красавец. Както вече споменахме, от Lambo са фенове на карбона. Вече сами се досещате, че освен в екстериора на автомобила, карбона ще е замесен и в интериора, нали? Седалките, таблото, както и повечето елементи в купето са изградени от карбон, с цел да се намали теглото на автомобила и да му се придаде още по-страховит вид.

След всичко казано за този невероятен автомобил ви оставяме и да се насладите на страхотната галерия на този красавец.

Какъв ще бъде отговорът на Ferrari, McLaren и Porsche, след като смело може да кажем, че от Lambo им развалиха купона с Veneno?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването