Airbnb “събаря” Берлинската стена

Клип със силно емоционално съдържание

13.11.2014

Съвсем скоро се отбелязаха 25 години от падането на емблематичната бариера между Източен и Западен Берлин и 27 години откакто тогавашният президент Рейгън издава известната си прокламация срещу разделението между комунистическия и не-комунистическия свят.

По повод годишнината от края на разделението, през уикенда Airbnb пуснаха рекламен клип, който определено задържа вниманието. Краткото видео “Стена и верига” красиво улавя една истинска история на страдание и изкупление около стената.

В интервю за inc.com Dennis Goedegebuure, ръководител на SEO отдела в Airbnb, разказва повече за рекламната кампания и за стратегията зад нея.

Airbnb “събаря” Берлинската стена във видео, разказващо една истинска история

Как и защо се заражда идеята за този клип (Историята разказана от Dennis Goedegebuure)?

“През май 2012 г., получихме имейл от Airbnb гост, Катрин, за животопроменящото изживяване на баща й Йорг, използвайки Airbnb в Берлин.

Airbnb "събаря" Берлинската стена

Източник: blog.airbnb

Йорг е бил охрана на границите на Западна Германия по време на Студената война, но се мести в Дания преди обединението на Германия. Той никога не е имал шанса да приключи опита си като пазач и имаше много бариери в главата си. При пътуване в Берлин (Airbnb престой) те срещат Кай, който също е бил граничен служител, но от източната страна на стената. Срещата с Кай и разказите му, че той е имал толкова подобни преживявания помагат на Йорг да преодолее демоните си към Германия и да премахне бариерите и предразсъдъците в съзнанието си.”

“Ние винаги сме вярвали, че Airbnb е повече от място за резервация на престой. Ние отваряме хиляди домове по света и караме хората да чувстват, че принадлежат навсякъде. Тази история от нашата общност улавя същността на нашето дело перфектно. А и с 25-годишнината от падането на Берлинската стена, ние почувствахме, че това е най-добрият начин и най-добрият момент да предадем мисията на бранда.”, казва още Dennis Goedegebuure.

За четири дни клипът вече има над 2 милиона гледания в YouTube.

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.