Alibaba и китайската версия на YouTube

Alibaba навлиза в онлайн видео пространството с инвестиция в Youku Tudou

29.04.2014

Един от най-големите и разпространени електронни търговци на дребно, Alibaba, навлиза в онлайн видео пространството с инвестиция в Youku Tudou, китайският еквивалент на YouTube. Цели 1.2 милиарда долара са заложени от Alibaba Group Holding Limited и Yunfeng Capital, частна инвестиционна група, основана от изпълнителния председател на Alibaba, Джак Ма.

Сделката осигурява на търговския e-commerce гигант съответно 16.5% от акциите на видео платформата.

Четете още: Накарайте клиентите да ви плащат повече, без да ги губите

Джонатан Лу, главен изпълнителен директор на Alibaba, ще влезе в борда на директорите Youku Tudou, за да следи за доброто усвояване на инвестицията и да осигури достигане на продуктите на своята компания до потребителите на видео канала.

Alibaba и китайската версия на YouTube ще работят заедно, за да развиват и подпомагат бизнесите си

Alibaba и китайската версия на YouTube

Alibaba и китайската версия на YouTube ще работят заедно

Това е втора голяма сделка за Alibaba Group Holding, след скорошната инвестиция от 215 милиона долара в Tango, азиатски еквивалент на WhatsApp messanger.

Routers разкриват, че инвестициите на Alibaba през последните 6 месеца, възлизат на 4 милиарда долара.

Явно слуховете, че e-commerce гигантът припечелва повече от Ebay и Amazon, взети заедно, могат да се окажат верни.

„Развълнувани сме от възможността да си сътрудничим с Youku Tudou, за да подкрепим техните иновации в това ключово нововъзникващо пространство, както и да ускорим нашето цифровото забавление и стратегия за видео съдържание“, казва Джак Ма в съобщение за пресата. „Това е важна стратегическа инициатива, която допълнително ще разшири екосистемата на Alibaba и ще въведе нови продукти и услуги.“

Източник: mashable.com

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.