Андрей Андреев за SocialPlus

Общност от хора, компании и организации, които желаят да работят съвместно за положителна промяна в обществото.

15.07.2014

Думата „криза” от китайски означава едновременно опасност и възможност. След бедствията застигнали няколко общини в България, хората показаха колко задружни и съпричастни могат да бъдат в момент на нужда. За часове бяха събрани големи парични суми, дарения и доброволци за разчистването. Ето в такива моменти сме горди, че сме българи и сме част от това общество.

Какво е Social+ – общност от хора, компании и организации, които желаят да работят съвместно за положителна промяна в обществото.

Андрей Андреев за SocialPlus –  за статичната обществено-икономическа система и динамичните, креативни хора. Възможно ли е във време на криза хора, общност, идеи, бизнес да си помагат и да печелят от това? И има ли шанс да печелим от взаимопомощ?

1. Здравей,Андрей. Представи се за читателите на списание VIP.

Здравей Теодора, аз съм един от „Първите 5“ /смее се/, както на шега се наричаме, а именно един от петимата създатели на SocialPlus като теория и практика. За мен към днешна дата това е най-значимият проект, в който съм участвал и несъмнено най-значимото ми постижение в професионален план.

В Сошъл Плюс ООД, което е юридическото лице зад проекта, изпълнявам функцията на Управляващ съдружник. Преди това съм заемал ръководни постове в различни български и международни компании, а от 7 години развивам и управлявам собствен бизнес. Към днешна дата обаче SocialPlus е проектът, върху който съм се фокусирал изцяло и, на който съм се посветил.

Андрей Андреев за SocialPlus

Андрей Андреев, един от „Първите 5″ създатели на SocialPlus

2. Какво мислиш за обществено-икономическото състояние на България и динамичните хора, които искат да се развиват. Съвпадат ли?

Обществено-икономическата действителност в България беше един от катализаторите, които ни тласнаха към създаването на SocialPlus. Поради статиката и неефективността си тя ни ограничаваше да се развиваме и реализираме. За един амбициозен и иновативен човек, независимо дали е млад или не толкова, да е статичен, безгласен наблюдател и участник в нашата система /нека така да обобщим обществено-икономическата конюнктура/ води неизбежно до загуба на огромен брой мозъчни клетки, конкретно в моя случай и на голяма част от теменното ми окосмяване /смее се/.

3. Тогава какво е SocialPlus и как дойде идеята за него?

Искахме нещо различно, някакъв работещ модел, в който можеш на принципа на взаимоизгодна връзка да си взаимодействаш с другите участници. Място, където да можеш да развиеш пълния си потенциал и да стигнеш докъдето ти искаш да стигнеш, не докъдето системата ти казва, че можеш.

Тъй като не намерихме подобен модел решихме да си създадем /смее се/.

4. С какво и за кого е полезен Social+?

Полезен е за всеки, независимо какви са нуждите и потребностите му!

Полезен е за този, който търси социални или бизнес контакти. Може да задоволи потребността от личностна или професионална изява. Можеш да го използваш, за да обменяш знания, умения и опит. Има възможност чрез него да създадеш и развиеш бизнес проект или социална кауза. Можеш да го разглеждаш и като бизнес с възможности за неограничен доход.

За да не звучи толкова абстрактно ще кажа, че проектът включва: пълнофункционална социална и бизнес мрежа; групи по интереси и взаимопомощ; семинари и обучения; финансиране на социални и бизнес идеи; иновативен онлайн магазин; много и полезни инструменти за бизнеса; бизнес общност и много други. Всички модули са адаптирани един към друг и работят заедно, като един механизъм.

SocialPlus е жива и динамична система, която се адаптира към всеки пооотделно и към общността, като цяло. Може дори да се развие до нов тип, автономен обществено-икономически модел, ако хората го видят, като алтернатива и инвестират в него време и ресурси.

Един от най-големите плюсове в SocialPlus е неразривната връзка между Хора-Бизнеси-Каузи. Наричаме тази връзка „Споделена икономика SocialPlus“ и в основата и̒ е вярването, че ако всички участници работят заедно и имат интерес от положителния краен резултат, то тогава нещата се случват.

5. Кога стартирахте проекта?

Близо две години го разработвахме и реално го стартираме официално сега, юли месец 2014г.

Освен стандартните маркетингови канали, ще популяризираме проекта и чрез няколко интересни социални и бизнес инициативи.

Надяваме се до края на годината да сме готови с международната версия и да покажем пълния потенциал на SocialPlus.

6. Има ли нещо, което искате да споделите с тези, които искат да стартират бизнес проект в България?

Просто да го направят. Ако прекалено много планираш може да пропуснеш момента и възможността.

Ние сме типичен пример за това как една мечта, един абсолютно невъзможен, според всички експерти, с които се консултирахме в началото,  за реализация проект е готов за официален старт и към него има голям интерес не само от България, но и от чужбина.

В момента имаме 2000 потребителя физически лица и 200 юридически лица още преди да сме го пуснали официално.

В рамките на първата година имаме за цел да асоцираме към проекта 100 000 потребителя физически лица и 2000 юридически лица в рамките на България.

Искаме да превърнем СошълПлюс в национален и в последствие международен проект за взаимопомощ и развитие.

7. Какво мислиш за мисията на списание VIP „Аз мога в България”?

Мисля, че е страхотна, тъй като едно от нещата, от които човекът има най-голяма нужда в момента е ПОЛОЖИТЕЛНИЯ ЛИЧЕН ПРИМЕР. Ние сме социален биологичен вид, който в ДНК-то си има закодирани нуждите да се обединява, развива, подражава, доказва.

Подкрепям с две ръце тази инициатива и ако ми позволиш ще споделя какво ми хрумва в тази връзка – да направим един съвместен проект, в който да дадем възможност на обикновени хора да реализират потенциала и мечтите си. Така съпреживявайки с тях пътят им от „нулата“ до „върха“ читателите Ви ще могат много по-ефективно да се идентифицират с модела на успелия човек. Всички, които са подкрепили инициативата Ви до момента и са се включили, са готини и успели хора, но читателите Ви се „срещат“ с тях в момент от живота им, в който те вече са на „върха“. Това, което ще създаде истинска емоционална връзка между читателя и модела за продражание е това първият да „извърви“ заедно с него „трънливия“ път до върха.

Аз мога в България

Присъедини се към Нас!

Гост – автор: Теодора Колева