Android Wear – „wearable“ платформата на Google

Гигантът вижда бъдещето в развитието на мобилните технологии

21.03.2014

Google пусна на пазара своята нова Android Wear „wearable“ платформа

Гигантът залага много на изцяло преносимите устройства, където вижда бъдещото развитие на мобилните технологии.

Идеята, стояща зад часовниците с този софтуер е потребителите да получават в реално време информацията, от която се нуждаят, като нотификации от социалните мрежи, съобщения и емайли.

Концепцията представена, като демо от Google за новия член на технологичната им колекция, представя основните характеристики на смарт часовника. Забелязва се използване на мотиви и идеи от другите популярни гаджети на гиганта – Google Glass и Google Now.

Google часовникът разбира и гласови команди, следвайки „OK Google“ схемата за диктуване.

Вижте още: Google – Интернет за всички

Всичко звучи страхотно, но какво е една мобилна платформа без приложения. Google осигуриха за целта preview version за девелъпъри, за да могат да започнат разработки на приложения за Android Wear. Скоро ще има достъп и до публично API, както и всякакви други ресурси за платформата.

Повече информация за Android Wear очаквайте тази пролет

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.