Ангелите на еволюцията

От Робин Шарма

28.11.2016

Днес времето във Варна е доста мрачно и студено. Може да не става за разходка, но е перфектно за чаша топло кафе и хубава книга. Днес попаднах на една доста интересна статия на Робин Шарма, която искам да споделя с вас. Става въпрос за ангелите на еволюцията, които срещаме по няколко пъти в ежедневието си.

Фразата „Ангелите на еволюцията“ е нито неуместна, нито е проява на слабост. Просто е начин да разглеждаме предизвикателствата на живота в по-добра светлина. Като благословия, а не като проклятие. Защото е много възможно те да са точно това.

Ангелите на еволюцията или трудностите в живота, носещи урока, който ни е най-нужен

Всички, които предизвикват напрежение, съпротива и трудности в живота ни, може би са някакъв вид ангели. Според г-н Шарма, те са именно пратениците, носещи урока, който ни е най-нужен, за да стигнем до следващото си ниво на величие.

Вижте още: Вътрешното усъвършенстване към успеха

Мълчаливият колега може да е вид ангел, който да ни научи на разбиране. Неприятният и вечно мрачен продавач може да е ангел, появил се, за да ни покаже как да станем по-състрадателни или по-общителни. Грандиозен провал в бизнеса или неочаквано професионално разочарование може да е ангел, който ще изгради нашата решителност и целенасоченост. Някой здравословен проблем може да се окаже ангелското пробуждане, което ще ни накара да подобрим начина си на живот, ще ни накара да спортуваме редовно и да си почиваме повече. Всеки сблъсък представлява определящ момент, който ви насочва към съвършенството, за което сте родени.

Ангелите на еволюцията

Никога не се отказвайте!

Ангелите на еволюцията както Робин Шарма ги определя, това са най-трудните неща в живота ни и са идеалните средства, за да стигнем там, където винаги сме мечтали да бъдем – на върха на планината. Хората и събитията, които ни ядосват, дразнят и нараняват са идеалните възпитатели, които ще ни помогнат да научим нужните уроци, които ще ни помогнат да заблестим – на работа, вкъщи и в живота. За да еволюираме трябва да се справяме с трудностите, които ни изпраща живота. За да израснем трябва да победим ангелите на еволюцията.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването