Apple OS X бета версии – достъпни за всички

23.04.2014

Технологичният гигант Apple обяви „дръпване на завесата“ над софтуера си в бета версии, за MAC потребителите.

В момента всеки потребител може да се регистрира в Beta Seed Program уебсайтът със своето Apple ID и да ползва софтуер в разработка, преди да бъде официално пуснат на пазара.

Преди това само програмисти, които си заплащат нещо като членски внос на година – $99, имаха достъп до последните ъпдейти и версии, преди официалния им релийз.

Вече всеки потребител може да използва и тества Apple OS X бета версии (за OS X Mavericks)

На началната страница на OS X Beta Seed ProgramApple описват новата възможност, като „шанс, потребителите да тестват новите възможности на техния софтуер, преди официалното му пускане“.

Това всъщност е един добър ход на технологичния гигант, понеже обикновеният потребител е най-добрият тестер, от гледна точка на използваемост и потребителско взаимодействие.

Регистрирайки се в  Beta Seed Program уебсайта, ще бъдете указани да инсталирате малка програма (трябва да се с OS X Mavericks). С нейна помощ, когато MAC-ът започне да търси ъпдейти, ще засича и тези в бета версия.

Вижте още: Настъпва златна ера в Apple

От Apple съветват да правите бекъп на машината и файловете си, преди да инсталирате някои от тестовите версии на софтуера. Може да направите това с помощта на Time Machine.

В момента са налични бета версии за MAC OS – OS X 10.9.3 и за iTunes – iTunes 11.1.6.

Повече информация за програмата на Apple, може да прочетете във FAQ страницата им ->

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP. Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.