Apple Watch – какво още да искаме от един часовник?

Представяне

22.06.2015

Смарт часовниците започнаха да стават все по-популярни и вече не е нужно да търсят своето място в технологичния свят. Редица технологични гиганти атакуваха този пазар и на практика е малко странно, че от Apple може би с малко закъснение, също се включиха в надпреварата със своя представител Apple Watch. Устройството ще се предлага в две версии: спортен и малко по-елегантен вариант. За маниаците има и специално позлатен модел, но и цената е доста различна от тази на обикновената версия. От Apple за пореден път искат да ни убедят, че държат изключително много на детайлите в дизайна, както и на възможностите на часовника, които сякаш нямат край.

Представяме ви кратко ревю на Apple Watch – първият умен часовник на компанията

Удобен за работа

Едно от главните неща, които различава Apple Watch от останалите конкуренти е възможностите на коронката му отдясно. Ако си мислите, че с нея ще може да настройвате само часа, жестоко се лъжете – от Apple са я трансформирали в универсален инструмент. След завъртане на коронката може да приближавате, скролвате и т.н. Може би една от най-важните роли на коронката и предвид малкия размер на екрана е, че тя служи за Home бутон, което превръща боравенето с устройството още по-лесно.

Дисплей

От Apple твърдят, че Retina дисплеят предлага изключително висока детайлност и контраст, за да бъдат достатъчно ясни изображенията и текстът, който ще се показва на него, както и висока енергийна ефективност, което е от изключителна важност за смарт часовниците. Повечето от разновидностите на Apple Watch разполагат със сапфирено покритие на дисплея (най-твърдият прозрачен материал след диаманта), което означава, че ще издържат на по-сериозни удари или надрасквания.

Ревю на Apple Watch

Apple Watch

Батерия

Стигаме и до друг изключително важен елемент от часовника – батерията. Според инженерите на Apple, един заряд ще ви осигури повече от 72 часа в режим на покой или 3 часа телефонни разговори. Зареждането пък от своя страна става изключително лесно и удобно, благодарение на магнитния накрайник на зарядното, който се прихваща към часовника, само като го доближите.

Удобен за спортуване

Apple Watch – какво още да искаме от един часовник?

Спортен вариант на Apple Watch

От Apple не са пропуснали да помислят и за спортната дейност на часовника, нещо на което компаниите обръщат изключително внимание в последните години, не само в умните часовници, но и във всички останали мобилни устройства. Apple Watch се явява ваш верен спортен помощник, като ви показва изгорените калории, следи за активната ви дейност и дори може да ви каже колко пъти сте се изправяли. Той дори ви предизвиква да спортувате повече с дневни цели, които може да се изпълнят, когато запълните всички посочени упражнения. Часовникът следи още за изминатото разстояние, скоростта, времето и всякаква друга допълнителна информация, стига предварително да посочите спортната си дейност. Умният часовник на Apple е водоустойчив, което ще ви лиши от проблеми при дъждовно време. Благодарение на сензора за отчитане на сърдечния ритъм, може да проверявате пулса си докато спортувате, а GPS-ът служи за определянето на скоростта и изминатото разстояние, независимо дали вървите, бягате или карате колело.

Siri и Force Touch

Това не е всичко, защото от Apple са ви осигурили виртуален асистент на име „Siri“, който може да бъде извикан, като задържите коронката или го извикате с гласова команда „Hey Siri”.

При малко по-силно натискане и благодарение на опцията на “Force Touch” може да се възползвате от допълнителните възможности на различните приложения.

Вижте още: Нов смарт часовник против стрес

Устройството ви показва различни видове известия, като пропуснати повиквания, съобщения, е-майли, предстоящи срещи и т.н. Навигацията от своя страна пък ви уведомява кога и къде да завиете, а самото устройство е оборудвано с микрофон и високоговорители.

Какво повече да желаем от един умен часовник?

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването