Армейският склад Хотърн

Депото Хотърн е създадено през 1930 г., като депо за амуниции на военноморските сили – Хотърн

05.09.2014

Това огромно военно депо заема близо 60 000 хектара полупустинна земя, а по него са пръснати около 2500 „иглута“, в които са складирани резервни армейски амуниции предвидени за употреба при въоръжен конфликт. Депото Хотърн е разположено на южния бряг на езерето Уокър в Грейт Бейзин, Западна Невада. Също така съоръжението се използва за унищожаване на конвенционални амуниции.

Армейският склад Хотърн е едно от 100-те места, които никога няма да посетите

Местоположение: Минеръл Каунти, Невада

Възможност за достъп: Висока степен на секретност – това е най-голямото военно депо за амуниции в света.

Депото Хотърн е създадено през 1930 г., като депо за амуниции на военноморските сили – Хотърн. Причината за създаването му са огромните експлозии в склада Лейк Денмарк в Ню Джърси през 1926 г., причина за загубата на много цивилни граждани. Злополуката също така нанася значителни щети върху близкия арсенал Пикатини. Военната съдебна комисия решава, че трябва да се построи ново депо, което да обслужва тихоокеанския район, в отдалечено място от брега в рамките на 1500 км. Това е и причината район Хотърн да бъде избран. Строителството започва през 1928 г., а съоръжението попада под армейски контрол през 1977 г.. През 1994 г. депото Хотърн прекратява допълнителната си дейност, като център за производство на амуниции.

В днешно време в депото Хотърн работят над 4500 цивилни граждани, а районът е снабден с гъста железопътна мрежа. Във върховия момент от съществуването на депото, към края на Втората световна война в него са работили повече от 5500 души.

Армейският склад за амуниции в Хотърн

Хотърн заема близо 60 000 хектара полупустинна земя

Днес Хотърн се използва и като тренировъчна база, като може да се похвали с голям артилерийски полигон и с макет на малък модел на афганистански град, използван от войските за тренировки преди изпращането им в региона.

Афганистанският мини град е изграден с многоетажни сгради и манекени на вражески бойци, което създава една изнервяща обстановка сред пустинята в Невада.

През 2005 г. Хотърн влиза в списъка на базите, предвидени за закриване, но по-късно е изваден оттам благодарение на предлаганите уникални възможности за тренировка на войските.

Охраната в Хотърн се извършва от частна фирма – Дей енд Цимерман Хотърн Корпорейшън, а преди това депото е било охранявано от морската пехота. Освен, че депото е под строга секретност и постоянна охрана, то притежава собствена пожарна и отряд за бързо реагиране. Това е място, което има страхотни условия за трениране на войските и всеки похарчен цент за него си заслужава.

Информационният център на Google в Дъ Далс

Вижте Информационният център на Google в Дъ Далс

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването