Арт Кафе и чаша ароматно еспресо

04.02.2014

Арт Кафе и чаша ароматно еспресо За много от нас, кафето е ритуал, кафето е неизменна част от живота, задължително средство, което ви съпътства на работа или у дома. За него обаче кафето е изкуство.

Името му е Dirceu Veiga. Той е бразилски художник в Куритиба, град разположен на юг от Бразилия. През 1994г. работи като илюстратор – художник за детски книжки в няколко издателства.

“Обичам кафето, колкото обичам дизайна и изкуството. По този начин през 2007г, започнах да смесвам двете страсти – Кафето и изкуството или Арт Кафе.

Какво всъщност представлява Арт Кафе? Това е техника, в която се използва само 100 % чисто кафе, вместо мастило. Единствено хартия и еспресо. Учудващо е как петна от кафе създават форми наподобяващи известни личности, обикновени хора, дори и карикатури.

Арт Кафе и чаша ароматно еспресоТонът на чертежите зависи изцяло от това дали зърното е силно или слабо. Резултатът е повече от зашеметяващ и спиращ дъха. Любителите на кафето и изкуството са истински изумени от майсторството, с което е направено това изящество. Миризмата на кафето се запазва известно време въпреки климатичните условия.

Насладете се на Арт Кафето с чаша ароматно еспресо.

Автор: Христина Розова

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването