Audi R8 V10 Plus идва с целия си блясък

Топ версията се предлага на цена от 187 400 евро

17.07.2015

Немската компания представи първото Audi R8 V10 Plus. Автомобилът вече е готов за доставка, а под познатата обвивка немският автомобилен гигант ни е подготвил доста изненади, които ще оставят R8 на върха в класа си.

Представиха Audi R8 V10 Plus в целия му блясък с цена от близо 200 000 евро

Теглото на Audi R8 V10 Plus е редуцирано с близо 50 кг, а инженерите са си поиграли и с агрегата на автомобила, като са увеличили мощността му, но въпреки това е станал по-икономичен. Ако трябва да говорим в цифри, това ще рече, че автомобила разполага с 610 к.с., а ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.2 секунди при максимална скорост от 330 км/ч. Едва ли сте очаквали лоши показатели точно от ценители на спортни автомобили като Audi, нали? Благодарение на системата Cylinder-On-Demand, разходът на горивото е намалял, а повишаването на мощността е постигнато благодарение на индиректната нова система за впръскване на горивото. Инженерите от Audi разкриват, че ново R8 Plus е с комбиниран разход от 12.4 л/100 км, което ще рече с 10% по-икономично от старите модели. Вредните емисии също са редуцирани и вече са под 300 г/км CO2.

Представиха новото Audi R8 V10 Plus

Новото R8 V10 Plus се продава на цена от 197 000 евро

Благодарение на системата Audi Drive Select, водачът ще може да избира измежду четири различни режима – comfort, auto, dynamic и individual.

Вижте още: McLaren 650S от FAB Design

Както вече споменахме автомобилът е готов за доставка, като в Германия топ версията на Audi R8 V10 Plus се предлага на цена от близо 200 000 евро. Конкуренцията в този сегмент става изключително ожесточена, като се очаква буквално да изригне с коли, като AMG GT S, Porsche 911 Turbo и предстоящите „зверове“ на McLaren – 540C и 570S.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването