Приложение, което ви позволява да помогнете на слепите хора

Be My Eyes свързва слепите хора, които се нуждаят от помощ с доброволци, които искат да помогнат

08.02.2015

Има толкова много мобилни приложения за най-различни глезотии, но това наистина е много над тях, защото то е предназначено да помага на хората в беда и по-точно на слепите хора, които се нуждаят от помощ. Be My Eyes свързва хората с увредено зрение с доброволци, които искат да им помогнат благодарение на директна видео връзка. По този начин доброволците ще могат да навигират слепите хора, които се намират в беда. Определено това е най-положителната цел на иновативното приложение.

Измислиха иновативно приложение, което ви позволява да помогнете на слепите хора в беда

В момента приложението е налично само за iPhone, но създателите обещават, че в най-скоро време то ще е налично и за Android. Приложението може да бъде използвано в най-различни ситуации – например хората с увредено зрение може да имат нужда от помощ за проверка на срока на годност на млякото или просто съвет за ориентация на непознато място за тях. Когато те имат нужда от помощ, приложението пуска известие до мрежата с доброволци и някой, който е свободен оказва своята помощ на човека в беда.

Вижте още: Иновативна чиния срещу преяждане

Не трябва да ви притеснява факта ако в даден момент получите известие на нуждаещ се човек, а нямате възможност да помогнете, защото в момента има над 90 000 доброволци, които ще се отзоват на помощ на човека в беда. Приложението се използва от около 7000 слепи хора, като непрестанно цифрите се увеличават.

Вижте как точно работи Be My Eyes в този кратък видеоклип:

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването