Bentley Speed 6 – „Зелената стрела“

Една от най-възхитителните коли в Женева

04.03.2015

Фамозно купе, лакирано в типично британско зелено, което ще наруши съня на автомобили, като Jaguar, Aston Martin Vantage, Mercedes AMG GT и дори непоклатимото Ferrari F12.

Представяме ви новото бижу на британската компания – Bentley Speed 6

Bentley Speed 6 е базирано на платформата на Conti GT и определено с точния двигател може да създаде доста сериозни проблеми на изброените спортни автомобили. Макар Speed 6 да бе една от най-възхитителните премиери в Женева, от Bentley не считат за необходимо да уведомят нас, простосмъртните какво точно се крие под капака на това „животно“.

„Това е само концептуална кола, но такава с потенциал да се превърне в нов връх на спортните автомобили“, споделят представители на британската компания.

„Не очаквайте супер двигател“, разкриха още от компанията, но повечето специалисти предполагат, че от Bentley ще се спрат на добре познатият ни четирилитров V8 двигател.

Bentley Speed 6 дебютира в Женева

Интериорът на Speed 6

Няма и много информация относно интериорът на автомобила и безброй бутоните, чиято функция все още не е ясна, но ако обърнем внимание на централния екран, който е чувствителен на допир може да предположим, че дизайнерите са черпили вдъхновение от 918.

Вижте още: Испанска екзотика в GTA Spano

Единственото нещо, в което сме сигурно е, че съвсем скоро двувратата гама на Bentley ще има нова спортна насока, но дотогава остава само да гадаем с какво ще бъде оборудвана.

Bentley Speed 6

Премиерата на Bentley Speed 6 в Женева

Определено дизайнът на колата е доста впечатляващ, а като знаем с какво внимание инженерите на Bentley изработват всеки един детайл, то може да им се доверим, че Speed 6 определено ще бъде доста вдъхновяващ спортен автомобил.

Етикети:

За автора

Иван Караиванов

Привет приятели! Аз съм Иван, създател на списание VIP. Започнахме на майтап, а сега проектът е повече от сериозен. Всички от VIP семейството се стремим в едно, единствено нещо: да даваме най-добрите статии за бизнес съвети, маркетинг, IT съвети, лично развитие и психология. Да не забравяме, че не може и без да се забавляваме и сме Ви приготвили интригуващи и забавни статии в областите на модата, спорта, киното и музиката. Стремим се да накараме хората да прогресират и никога да не спират да се самоусъвършенстват. Това е ключовият фактор към успеха. Също така е важно да кажа, че всеки може да се включи в тази инициатива, стига да има желание към прогрес. Не забравяйте, че сте на един клик разстояние от самоусъвършенстването