Как действията на обикновените хора могат да променят ситуацията

Безплатна лекция за мотивация на младежта

24.09.2015

Често, да не кажем постоянно, чуваме оплакванията на хора от всички възрасти, относно ситуацията около нас. Да, лесно е да сочим с пръст и да обвиняваме държава, правителство и хора за нещастията в живота. Колко енергия похабяваме ежедневно в ядове, а колко полезни неща можем да направим вместо това и да променим дори малко света, в който живеем.

Тази събота предстои една интересна безплатна лекция по тази тема – Как действията на обикновените хора могат да променят ситуацията около нас.

На 26.09.2015г. от 19:00ч., в Beehive Co-working Space (бул. “Ген.Колев” 54, ет. 6) ще се проведе безплатна лекция на тема: „Как действията на обикновените хора могат да променят ситуацията около нас?“. Събитието е част от инициативата “Вдъхновение за младежта”, която се реализира със съдействието на Дирекция “Младежки дейности и образование”-Община Варна, в подкрепа на титлата “Варна – Европейска младежка столица 2017”.

Лекцията цели да провокира младите хора да помислят за решение на даден проблем. В началото на събитието всеки от аудиторията ще представи наболяла тема от ежедневието и обществения живот на страната, за която би искал да се намери решение. След като се очертаят основни проблеми, ще се проведе дискусия, в резултат на която ще бъдат предложени конкретни мерки за подобряване на ситуацията. По този начин ще бъде демонстрирано, че при съвместна работа и съчетаване на добри идеи, всеки човек може да допринесе за положителна промяна в обществото.

В момента, сред част от младежите съществува нагласата, че дори да предприемат мерки, действията им няма да доведат до резултат, ако не разполагат с голям финансов ресурс или не са разпознаваеми в медийното пространство. По този начин те си изграждат погрешното мнение, че положителната промяна зависи единствено от обществени личности, политици и бизнесмени. Това формира нагласата, че от тях не зависи нищо и се насажда чувство на безсилие и апатия. Чрез конкретни примери за положителна промяна, чийто двигател са именно младите хора у нас, ще покажем, че това не е вярно.

Лектор на събитието е Венелин Добрев – управител на “Beehive”. През 2012 година отваря фирма за организиране на събития. През 2014-та развива startup проект в туристическата сфера, с който достига до финалните кръгове на кандидатура за финансиране на акселератора за стартиращи бизнеси Eleven. От август, 2014 година заема мениджърската позиция в Beehive Co-working Space. През това време организацията се утвърждава, като център на предприемаческата екосистема в региона на Варна. Венелин е създател на социално ориентираната инициатива “Младите успели българи”, която разказва историите на млади хора, които успешно са се реализирали у нас.

Лекцията ще бъде излъчена на живо от ORV Media.

Етикети:

За автора

Списание VIP