Безплатни обучения онлайн

Запишете се!

17.03.2015

Никога не можем да приключим с ученето, поне докато сме живи. Прави са хората, като казват, че човек се учи докато е жив. Няма как да знаем абсолютно всичко, най-малкото нещата се променят толкова динамично, че докато си мислиш, че знаеш нещо и хоп вече е различно.

Безплатни обучения онлайн

Като минем възрастта от 25 години, се предполага че вече имаме или сме имали по-дългосрочна работа и сме насочили знанията и усилията си към една област. Това не е лошо, напротив, нарича се специализация, но някак си поставя граници. Тези прегради между целенасочения ум и света се задълбочават с годините и в даден момент, могат да доведат до изолация.

За тези, които мислят, че не разполагат с време или средства за курсове за придобиване на нови знания – помислете отново!

Предлагаме Ви един списък с безплатни онлайн курсове и ресурси.

1. Coursera

Coursera предлага повече от 100 курса от елитни институции от цял свят. Има голямо разнообразие от теми, така че всеки може да намери нещо за себе си. Курсове от Станфорд, Университетът на Единбург, Браун, Йейлски университет и още много други. В Coursera се обучават над 11 милиона потребители по последни данни.

https://www.coursera.org

2. MOZ

Освен, че е един от най-достоверните източници за всички SEO специалисти, MOZ предлага и онлайн обучения. Така имате достъп до много полезни материали, свързани с търсачките и онлайн маркетинга.

С експертни ръководства за Link Building, Social Media, и SEO, Moz със сигурност е един безценен ресурс.

http://moz.com/

3. EdX

EdX  е един богат източник на материали от множество популярни и уважавани университети. Благодарение на удобната търсачка в сайта, лесно може да откриете това, което Ви трябва и да се запишете за курс от уважаван университет, който досега Ви се е струвал невъзможен.

https://www.edx.org/

4. ALISON

ALISON си партнира с най-добрите издатели, сред които Macmillan и Google, за да предложи курсове, които иначе са доста скъпи. Онлайн платформата събира най-авторитетните материали и ги прави супер достъпни за обикновени потребители, като нас.

http://alison.com/

5. CodeAcademy

Този интелигентен сайт има за цел да Ви помогне да научите интерактивно код, без значение на какво ниво сте. Започнете с основите на HTML например и развийте познанията и уменията си до много по-високи нива.

http://www.codecademy.com/

Етикети:

За автора

Виолета Петрова

Здравейте. Аз съм Виолета Петрова, съосновател на Списание VIP.
Основните теми, по които пиша в списанието са в областта на личностното развитие, бизнеса и материали за интересни новини, на които попадам. За мен списанието не е работа. То е хоби, любов, семейство. Най-важното е да сме винаги иновативни, позитивни и упорити.