Биографичният филм на Доктор Дре

Чупи рекорди

20.08.2015

Хип-хоп биографичният филм на Докрот Дре „Straight Outta Compton“, оглави боксофиса с приблизително продадените 561 милиона долара.

Биографичният филм на Доктор Дре „Straight Outta Compton“, чупи рекорди.

Филмът се фокусира върху първата по рода си рап група „N.W.A“, която включваше музикални величия, включително Dr. Dre и Ice Cube. Филмът показва техния ръст към славата, от скромното начало, в опасния калифорнийски квартал, до успеха. Филмът е режисиран от F. Gary Gray.

Биографичният филм на Доктор ДреDr. Dre влиза в ролята и на продуцент и признава на премиерата на филма, че въпреки участието си, все още има елемент на изненада, когато гледа, крайния вариант.

„Това беше настръхващо – малко нереално“, казва той пред Entertainment Tonight. „Едни момчета, които дойдоха от нищото, но които създадоха нещо, което е просто невероятно“.

Филмът е направен с относително малък бюджет, от 29 милиона долара и неговият успех, вече засенчва други рап филми, като „8 Mile“ на Eminem, с който Еm взе – 51,2 милиона, през 2002 г. и филмът от 2009 г. – „Notorious“, историята на Notorious BIG, който пък отвори вратите си само за 20,5 милиона.

Звездите на филма, включват сина на Ice Cube – O’Shea Jackson Jr., който играе по-младата версия на баща си. Изпълнението му зарадва 46-годишният рапър и го накара да се гордее.

„Той прави всичко по силите си“, каза Cube. „Когато гледахме този филм, в определени моменти си мислех, че гледаме младите  N.W.A“!

Другият основен филм за уикенда беше този на Guy Ritchie – „The Man from U.N.C.L.E.“, който заглъхна с 13,5 милиона долара.

Междувременно филмът „Fantastic Four“, на Marvel, е спаднал с масивните 69% на сто, от 41,9 милиона долара на 8 милиона, което го поставя на четвърто място в класацията.

Етикети:

За автора

Божана Паскалева

Здравейте. Аз се казвам Божана Паскалева на 29 години съм от София. Любовта към музиката, ми е още от ранна детска възраст. Писането и журналистиката, ме откриха по-късно и то случайно. Преди съм писала 6 години новини, за хип-хоп сайта - hiphop24.org. От там тръгна всичко, а сега смятам в бъдеще, да запиша да уча журналистика. В списание VIP пиша предимно за музика и всичко актуално за нея. За себе си мога да кажа, че много обичам да чета и пиша, а ако това е на фона на хубава музика, думите ми се леят, като изведро. Музиката е голямата ми муза. Гледам положително на живота, и искам да постигна амбициите си. Вярвам в това, че всеки има силата да осъществи мечтите си, стига истински да вярва в тях, и да не се отказва лесно. А аз самата мога да кажа, че не се отказвам лесно.